Писта Диамо 2017, Серес, Гърция

В това видео участват

След отменянето на два кръга от националният шампионат на затворен маршрут (ЗМ Велико Търново и ЗМ Долна Митрополия), планираният за седми, финален кръг в календара се оказа едва пети. Състезанията тази година бяха почти наполовина, спрямо броя състезания през миналата година. Това редуциране доведе до загуба на интрига още в четвъртия кръг (Писта Бургас), след чийто финал бяха решени шампионските борби в голяма част от класовете и сериите на шампионата. Въпреки това, надпреварата в Гърция записа рекорден брой участници откакто в южната ни съседка се провежда кръг от календара на БФАС.

Подадените заявки за участие бяха общо 46, 36 от които разпределени в трите серии: Спорт, Туринг и Макси, а останалите 10 в новосъздадената след Писта Бургас серия Купа Лада.

СПОРТ беше единствената серия, в която все още не се знаеше кой ще бъде шампион в Сезон 2017. Ерменко Ерменков и Искрен Веселинов бяха претендентите за това отличие. Ерменко успя да си осигури полпозишъна, но се забави на старта и стартиралият от трета позиция Александър Димитров поведе колоната. Трети по трасето се движеше Искрен Веселинов. Разпределението на местата остана непроменено, и след 11 обиколки пръв карирания флаг видя Александър Димитров.

На Писта Диамо 2017, ТУРИНГ серията записа рекорден брой участници. С помощта на гост пилотите от Гърция и Македония, автомобилите до 2000 см? участниците достигнаха 14! Станислав Паришков имаше технически проблеми и въпреки четвъртото място от квалификацията не успя да стартира в Неделя. Пол позишън, най-бърза обиколка и победа в серията очаквано грабна 18 годишният Иван Влъчков, който този сезон е безгрешен във всички състезания. Младият пилот на КА-2 Рейсинг вдигна летвата до небесата и едва ли скоро ще има сериозна конкуренция в Серия ТУРИНГ.

В кралският клас „МАКСИ“, шампионската титла беше предрешена още в състезанието Писта Бургас. Основният конкурент на шампиона Константин Маршавелов, беше на пистата но в качеството си на зрител. След неуважената молба на Илия Царски обиколките да бъдат намалени, панагюрецът натовари автомобила си и напусна пистата още в Събота. Любимеца на публиката Васко Въжаров, с Opel Astra направи феноменален старт и в първите метри беше врата до врата с Маршавелов. За съжаление обаче и този път Васко не успя да завърши състезанието и отпадна поради технически проблем. Затруднения с техниката имаше и пилота на Вромос Рейсинг, Александър Кръстев с Mitsubishi Lancer EVO IX. Сашо все пак успя да докара автомобила до финала, въпреки скъсаната полуос. Така без никакви затруднения и със самоотстранила се конкуренция Константин Маршавелов записа поредната победа този сезон.

При Ладите, с контролирано темпо от началото на квалификациите до финала на състезанието в Неделя победител стана Огнян Патенов. Отсъствието на най-бързия от Писта Бургас в Купа Лада – Слави Рупчев, направи задачата на Патенов лесна. След Огнян (X2), вървяха Иван Кожарски с Lada 2105 и Иван Лишев с Lada 2101 (и двамата в X3).

Брой преглеждания: 404, 1 днес

Подобни видео клипове

НАПИШИ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X