Connect with us

Планинско

Илия Царски спечели втория кръг от шампионата по Планинско изкачване

Царски извоюва първото място след оспорвана битка с Юлиян Телийски и Христо Манолов

Във втория кръг от шампионата по Планинско изкачване се заформи голяма битка в кралския клас – HC1. Претендентите бяха Илия Царски, Юлиян Телийски и Христо Манолов (и тримата с Mitsubishi Lancer EVO IX). В битката край Делвино спора се реши от Царски, който се наложи с 0.660 секунди над Юлиян Телийски, а на трето място остана Христо Манолов.

Стефан Стоев със своя Silver Car EF10 успя да изненада конкуренцията, като записа две много добри времена, но за съжеление в третия старт получи технически проблем.

В автомобилите с един двигателен мост и в клас HC2 отново най-бърз беше Ивелин Йотков от Green Fox Motorsport. За трите състезателни манша Йотков имаше комфортна преднина пред Стефан Георгиев, който остана на второ място. На трето място се класира младия пилот от отбора на  Хоби-Кар – Александър Бурдинов с BMW 318.

След напрегнатите моменти около изправността на автомобила, най-високото стъпало на подиума в клас HC3 зае Косю Йорданов с Renault Meganе, като остави на 5.080 сек. след себе си пилота на Green Fox Motorsport – Димитър Кондев с Opel Astra. Трети остана Васил Тодоров с Opel Astra от местния отбор Диамо.

В клас HC4 битката между Александър Димитров и Ерменко Ерменков се реши още в първия манш. Димитров „изпусна“ своя Citroen Saxo и се завъртя. Това му костваше 11.620 сек. В следващите две качвания остана на второ място зад Ерменков на 6.540 сек. Третата позиция зае Ясен Николов с Honda Civic от отбора на Диамо.

В клас HC5 Павел Шенков с Lada от Дианел Рейсинг, продължава да доминира над своите конкуренти. Комбинацията между добре подготвения автомобил и доброто пилотиране на Шенков го качиха за пореден път на първото място. Александър Борисов остана на второто място, а Искрен Пондев успя да се пребори с Велизар Добрев и зае третото място.

След успорваното каране в клас RC4 Динко Иванов със Citroen C2 стана първи следван на 1.860 сек. от Димитър Божилов. Тройката затвори Никола Мишев от MS Rally Team.

В RC5 след сериозна битка първи стана Георги Митев следван от Димитър Гочев на 1.800 сек. На трето място се класира Янко Божев с новия за него Citroen Saxo.

В отборното класиране на първо място са Дунев Рейсинг, на второ Green Fox Motorsport, а на трето Ефко Рейсинг.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юни, 2023

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Планинско

X