Connect with us

Картинг

Никола Цолов тренира със световен шампион от Формула 1

Фернандо Алонсо е останал впечатлен от младата българска звезда в световните картинг серии.

13 годишният, световен шампион по картинг (2019 WSK Open Cup Champion) Никола Цолов продължава упорито да тренира дори и през коледно-новогодишните празници. Младата звезда на моторния спорт може да се похвали с постижение, с което много малко хора в света биха могли да се докоснат. Никола проведе тридневна тренировка рамо до рамо с двукратния световния шампион във Формула 1 (2005/2006) – Фернандо Алонсо. Цолов беше в Испания по покана на местен отбор, а тестовете се състояха на Karting Campus – Circuito Fernando Alonso. Въпросният кампус е изграден край Овиедо – родното място на Алонсо.

Фернандо е направил презентация на машините и трасето към Никола Цолов и е карал с него цяла тренировъчна сесия. Алонсо е останал очарован от скоростта и младия българин предвид конфигурацията на трасето. Самата писта и целият кампус е дело на последния испански шампион във Формула 1. По време на тренировките пък Цолов записа най-доброто време в класа си, и в отбора за който е правил тестовете.

За Никола следва кратка почивка, но още в първата седмица от новата година той ще продължи с тренировки в Италия. Това е част от подготовката на младият ни талант, за Сезон 2020. Първото състезание за него е на 23-26 Януари, на писта Адрия в Италия и ще е първи кръг от Световните картинг серии.

1 Коментар

1 Коментар

  1. Дмиитър

    31.12.2019 в 15:35

    Браво, да продължава все напред!!! Всички българи сме с него

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

март, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Картинг

X