Connect with us

Гимкхана

Шумен приема за първи път кръг от националния „Гимкхана“ шампионат

Състезанието по майсторско управление на автомобили „Гимкхана“ ще гостува за първи път в Шумен на 23 юли, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. 

Надпреварата е четвърти кръг от едноименния национален шампионат и ще се проведе по централния булевард „Славянски“, в участъка от Община Шумен до Регионалния исторически музей в града. Откриването на състезанието е от 10:45 часа пред сградата на общинската администрация, а първият автомобил ще стартира в 11:00 часа. Входът за зрители е безплатен.

„Гимкхана“ е дисциплина за майсторско управление на автомобили по трасе с препятствия за време, като неправилното минаване по него носи наказателни точки. Състезанието ще протече в три манша. В него може да участва всеки водач на автомобил, които би искал да изпита своите умения зад волана. Достатъчно е да притежава валидна шофьорска книжка и автомобил с преминат технически преглед. Не е необходимо леките коли да са специално оборудвани за автомобилни състезания. За победителите в надпреварата са осигурени купи, уточняват организаторите на състезанието, което се провежда със съдействието на Община Шумен.

„Шумен е град с богата история в автомобилния спорт и с много фенове на професионалното, прецизно и красиво пилотиране. За това и се постарахме този път схемите освен да са красиви, да бъдат и предизвикателство за уменията на участниците“, отбелязват организаторите на надпреварата в една от социалните мрежи.

Източник: БТА

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юни, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Гимкхана

X