Connect with us

Гимкхана

Ето кога ще има календар за сезона в автомобилния спорт

До 2 седмици програмата за Сезон 2022 трябва да бъде гласувана, одобрена и публикувана.

Въпреки, че скоро ще навлезем в Август, към ден днешен на територията на страната не се е провело нито едно автомобилно състезание. Поне официално такова, което да е част от спортния календар на федерацията, администрираща този спорт. Това до известна степен беше очаквано сред скептиците, тъй като наложеното наказание от служебния министър Кузманов през Ноември 2021 година даде силна индикация. Все пак по първа пролет, макар и с доста голямо закъснение тогавашната администрация на автомобилизма (АФБ) излезе с проекто календар. Плановете за старт на сезона обаче претърпяха истинско фиаско, след като преди изтичането на 6 месечната забрана министър Радостин Василев първо отне лиценза на АФБ, а по-късно издаде такъв на старата федерация по автомобилен спорт – БФАС. И докато течаха драмите по оста БФАС-АФБ, то една голяма част от състезанията със заявени дати останаха в миналото без изобщо да бъдат проведени.

На работна среща с организатори, клубове пилоти, която се проведе на 23 Юли в старосел, новото-старо тяло на автомобилния спорт си постави „deadline“  (краен срок) програмата за оставащата 2022 година да бъде готов и публикуван до 2 седмици от датата на работната среща. По наши прости изчисления този срок изтича на 8 Август 2022 година, като до тогава всички организатори които искат и имат възможност да организират автомобилни състезания кръгове от съответните дисциплини трябва да входират заявление за това намерение. До началото на август пък трябва да бъдат внесени и всички предложения за членове на комисии в различните спортни категории, след което да бъдат гласувани от управителния съвет на Българска Федерация по Автомобилен Спорт.

И въпреки, че навлизаме в сезона на отпуските то за да бъде спасен настоящия сезон се изисква много работа, тъй като освен всичко това – автомобилната администрация трябва да обърне внимание и на актуализирането на правилниците по дисциплини, да отметне работата по лицензирането на пилоти и клубове, и в същото време да обърне сериозно внимание към набирането на спонсори и партньори.

На въпрос зададен от Любомир Асенов (LAP.bg) по време на работната среща „Ще има ли автомобилния спорт готова програма към 15 Август?“, председателят на БФАС Румен Дунев отговори положително.

1 Коментар

1 Коментар

  1. Pingback: 15 Август е, календар за 2022 все още няма | Pitlane.TV

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юни, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Гимкхана

X