Connect with us

Видео

Алекс Димитров: Писта Русе се оказа една от тежките за мен писти

Веднага след края на Писта Русе, се спряхме пред бокса на Александър Димитров за му зададем няколко бързи въпроса.

– Как премина за теб писта Русе 2019?
– Писта Русе премина страхотно. Писта Русе се оказва една от тежките за мен писти. Трети път карам – трети удар, за съжаление. Проблеми… Страхотен старт направиха всички колеги. Реших да не рискувам излишно и загубих втората си позиция от Искрен. Не мога да кажа, че той не ми остави място, но просто няма как да влезна в завоя, и рискувайки да влизам смятам, че щеше да стане неприятен инцидент. Имаше скупчване на много коли. Данчо се опита от ляво да направи маневра, която нямаше да бъде успешна. Пропуснахме спирането и за съжаление трябваше да изчакаме цялата колона. Страхотно темпо! Натиснах колата на максимум. Всички видяха за 2 обиколки успях да стигна може би до седма позиция. Удар ме върна в състезанието. При едно от изпреварванията бях затворен от зелената хонда на (б.р. Десислав Великов). Може би не ме видя. Нямам претенции към него. Докоснахме се. Наруши се аеродинамиката на моята кола. Имах малък проблем – леки сътресения с джантите. Страхотен рестарт. Успях да взема още на спускането след рестарта – три позиции и директно се залепих зад Искрен Веселинов и Симеон Симеонов. Натиснах много агресивно, но за съжаление една моя лична грешка изпуснах колата на спирането. Изпуснах точката, не ме задържаха гумите и продължих. В момент на адреналин и екстаз реших да не връщам задна предавка и да мина през ниския бордюр (който се оказа много висок). Ударих най-вероятно прътовете на слизането и за съжаление колата ми блокира и остана на четвърта предавка. Състезанието от там нататък беше невъзможно да успея да прогресирам напред. Натисках колкото мога, но максимума който успях да постигна е 8-ма позиция.

– Тоест казано накратко, проклятието което тегне върху Ерменко тегне и върху теб?
Да! С Ерменко сме приятели от 22 години. Много сме близки. За съжаление той от 5 участия има 5 нули, аз поне от 3 участия имам второ място и едно осмо място. Битката се заформя – 17 и 18 август. Искам да използвам платформата и да всички да дойдат. Ще направим уникално състезание. Надявам се Искрен да дойде (б.р. Искрен Веселинов). Ново трасе ще бъде за всички. Няма да бъде на познатия „Боянски възел“ в София. Ще бъде долу на бул. Владимир Вазов. Много бързо трасе, с много хапещи бордюри като на Русе. Засили се интригата в шампионата. Симеон Симеонов успя да ме прескочи с това второ място, но сме в играта. Буквално 8 точки ме делят от първото място. Надявам се новата и старата федерация и изобщо всички драми, които се случват да бъдат решени, защото тук на рестарта се случиха проблеми. Не беше ясно за всички кога можем да отворим газта.

– И един последен въпрос. По-скоро одобряваш или по-скоро не новите правила, които заменят състезателната дистанция със състезателно време?
Определено не адмирирам. Аз съм за дългите разстояния и за дългите карания. Колата ми е абсолютно подготвена за 50 километра. Искам да правим истински състезания, а не да караме по 20 минути + 1 обиколка, защото трактовката на тези 20 минути не беше ясна до момента на старта.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

април, 2023

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Видео

X