Connect with us

Мотоциклетизъм

Ангел Караньотов: Надявам се на “мокро” състезание в Плевен

Утре на пистата “Долна Митрополия” край Плевен ще се проведат финалните кръгове на Републиканския и Балканския шампионат по мотоциклетизъм на писта за 2019. Като абсолютен републикански и балкански шампион в клас SBK на стартовата решетка ще излезе състезателят на Overdrive Racing Ангел Караньотов (Ducati).

2019 се оказа най-успешният сезон за пилота с номер 79, който в РШ има 5 победи от общо 6 кръга, а в шампионата на Източна Европа се качи на най-високата стълбичка на подиума 7 пъти от 8-те проведени състезания досега.

В Републиканския шампионат Караньотов е с общ актив от 136 точки и с 38 точки аванс пред Мартин Чой, а в балканския точките са 186 с цели 56 точки аванс.

“Много е тънък моментът между това да изпиташ удоволствие и да се забавляваш, а в същото време да запазиш отговорността, да си събран и концентриран. Колкото е приятно за всички, за целия отбор, включително и за мен, толкова е и отговорно. Защото в крайна сметка искам да взема една победа като шампион. А какво по-мотивиращо за мен от това и по-демотивиращо за всички останали участници в състезанието? Ако трябва да бъда честен, още в предишния кръг знаех, че ще стана шампион и това някак си ме отпусна. Излизам на старта също така много спокоен, защото направихме и една промяна в мотора. Отстранихме нещо, което ни е пречило доста дълго време. Съвсем случайно стигнахме до отговора, направихме няколко теста на “Серес” и просто нямам търпение да дойде неделя”, каза Караньотов, който преживя лошо падане в предния кръг.

“Винаги е по-добре да си една идея по-притеснен, отколкото да си по-спокоен. Дори с баща ми коментирахме преди състезанието, че съм твърде спокоен и твърде уверен. Във всяко едно състезание от началото на шампионата, аз излизах, повеждах, след това някой ме изпреварваше, после аз си връщах лидерството. Допуснах една чисто пилотска грешка, несъобразена с настилката на Плевен. Паднах, но успях да вдигна мотора преди да беше започнал да се пързаля. Бях се изнервил на себе си. Щастливи сме, защото моторът се отърва без повреди, а аз – без контузии”.

 

Снимка на Angel Karanyotov.

“Винаги казвам колко съм слаб. Дори някои от моите конкуренти се обиждат от това, че казвам, че съм слаб, а в същото време показваме добри резултати. Но аз съм само върха на една пирамида. Вие виждате само мен на пистата, а ситуацията не е точно така. Зад мен стои един цял отбор, начело с моя баща, които полагат доста усилия. Успехът се дължи на общите усилия на всички. На първо място – ентусиазмът, с който се работи в Overdrive Racing Team. Много важен фактор е уникалният мотоциклет на Ducati, с който имам възможността да се състезавам”.

“Никога не си правя планове и ако трябва да съм честен, искам в Плевен да карам на дъжд. Така и така шампионската титла е решена. Миналата година направихме една-две тренировки на мокра писта. Бих искал да има и едно мокро състезание тази година”, добави Караньотов.

Източник: Sportal

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

декември, 2022

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Мотоциклетизъм

X