Connect with us

Картинг

Барболов взе победата в четвъртия кръг от Auto-Kart в пловдивската жега

Снимки: Каролина Шулейевска

При близо 40-градусова жега се проведе 4-ия кръг от националния любителски шампионат по картинг Lotus Sofia Auto-Kart Championship в Пловдив, на 1 август (събота). Това предава auto-kart.com. Победата грабна трикратния шампион Борис Барболов (Lotus SF), като само показателя „килограми“ определи за кого да е предимството между него и Йордан Пенчев, останал втори. Трети се класира съотборника на Барболов – Данаил Варсано.

Два манша от по 15 обиколки бяха необходими за определяне на крайното класиране в състезанието. В първият – Юлиян Гошев (Pro Racing Team), който потегли начело, допусна да бъде изпреварен още в началото, но се оказа, че е с доста бърз карт и до финала беше плътно зад представителите на Lotus SF – Борис Барболов и Данаил Варсано. Те успяха обаче да удържат на атаките и дори имаха възможност на два пъти в манша да си разменят позициите в една доста сериозна битка. Победител от нея излезе Варсано, следван от Барболов, а Йордан Пенчев успя малко преди финала да се пребори с Юлиян Гошев за третата позиция. Калоян Костадинов, победителя от миналото състезание Тома Маринов (Pro Racing Team) и Виктор Николов (Iceman Racing) допълниха класирането в първия манш.

© Copyright: Karolina Shuleyevska

Във втория манш битка в челото на практика нямаше, тъй като Виктор Николов доста бързо успя да изпревари всички, въпреки че стартира пети. Бързата машина, която имаше шанс да изтегли на жребия компенсира доста тежката за каране такава, която го остави последен в първия манш. Втори се класира Йордан Пенчев който също в първите обиколки успя бързо да си проправи път до челните позиции. Зад него, сериозна битка чак до финала си спретнаха Борис Барболов и представителите на Pro Racing Team Тома Маринов и Юлиян Гошев. В крайна сметка, Барболов опази третата си позиция, която му донесе и победата в състезанието, а зад Маринов и Гошев останаха Калоян Костадинов и Данаил Варсано, който още в началото на манша спука гума и се опита да се бори максимален брой обиколки на „три гуми“, но манша бе обречен за него и той остана последен.

По този начин, крайното класиране бе почти изцяло определено по показателя „лично тегло на пилота“, т.к. класиранията в маншове бяха абсолютно еднакви за борещите се за победата (по едно второ и едно трето място в маншовете), борещите се за третата позиция на подиума (по едно първо и едно седмо място в маншовете) и борещите се за петата позиция (по едно четвърто и едно шесто място в маншовете). По правилник, при подобни равни показатели между двама състезатели, предимство има този с по-голямо лично тегло.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

февруари, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Картинг

X