Последвай ни »

Писта

Без шести кръг в пистовия шампионат тази година

Писта Бургас ще предопредели последните шампиони в националния шампионат на затворен маршрут и писта за 2019 година.

Последния шести кръг от националните пистови серии, премина от графа „вероятен“ в графа „неизпълним“. Това съобщи по време на брифинга от Писта Стара Загора 2019, Рейс Директора на състезанието Валентин Бонев. Състезанието беше планирано да се проведе в началото на ноемри. През годината бяха спрягани няколко и различни варианти за провеждането на последния кръг, сред които заявената в началото на сезона Писта Серес, след това беше спрягана и Писта Букурещ, а в последните няколко седмици се лансира и вариант за Писта Дракон.

Каква е точната причина броя на състезанията да бъде съкратен от 6 на 5 и то в момент, в който се решават шампионски титли и призови места – можем само да гадаем. На фона на всички промени в специалния правилник в тази дисциплина през годината, това е едва ли вече би учудило някого. Припомняме ви, че за 4 състезания правилата, по които се провеждаха стартовете в шампионата, бяха променяни 3 пъти.

На 19 и 20 октомври в Бургас ще се проведе последния кръг от Сезон 2019 в пистовия шампионат. До момента са ясни шампионите в три от петте серии: Купа Енеос, Серия Туринг и Серия Макси.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Фен магазин

Предстоящи състезания

май, 2022

Няма състезания

Още Моторспорт

Още от Писта

X