Connect with us

Картинг

Варсано спечели шести кръг на Auto-Kart във Враца

Прекрасни условия за провеждане на състезание посрещнаха участниците в шестия кръг от националния любителски шампионат по картинг Lotus Sofia Auto-Kart Championship в събота, 12 септември, на картинг писта Враца. Това съобщава auto-kart.com. Победата спечели Данаил Варсано от отбора на Lotus SF. Втори се класира Олег Дамянов от Montana Extreme, за който това беше първо състезание в шампионата от над година насам. Трети на подиума е Борис Барболов от Lotus SF. Състезанието пропусна шампиона за 2019 г. Тома Маринов от Pro Racing Team, който е с контузия на глезена и по този начин отпадна от битката за титлата и на практика няма да успее да я защити.

Два състезателни манша от по 14 обиколки определиха класирането в състезанието. И в двата победител бе Данаил Варсано, който бе недостожим за своите съперници. Сериозно предимство за него бе факта, че картовете във Враца все още не са оборудвани с възможност за добавяне на тежести с цел изравняване на теглото до минимално необходимите 79 кг, което на бързото врачанско трасе има сериозно влияние, още повече имайки предвид, че Варсано е с около 30 кг по-лек от своите основни съперници. От друга страна обаче, тежките за каране машини на тази скоростна конфигурация бяха предизвикателство, с което той се справи чудесно. Битките за позиции бяха зад лидера.

В първи манш, Йордан Пенчев (Shadow Kart Team) успя да стигне до втората позиция още в началото, но към края на манша бе настигнат от Борис Барболов и Олег Дамянов, които през целия манш водеха битка помежду си, но това не им попречи в същото време да настигат Пенчев. Последните 2 обиколки, битката за втората позиция се затегна, но промяна в позициите така и не последва – Пенчев остана втори, следван от Барболов и Дамянов, които преминаха под карирания флаг един до друг, почти на фото финиш. Калоян Костадинов и стартиралия начело Юлиян Гошев допълниха класирането.

Във втори манш отново се заформиха битки зад лидера Варсано, който още в началото успя да излезе начело, следван от Олег Дамянов. Зад него, Борис Барболов, Йордан Пенчев и Калоян Костадинов разменяха своите места в първите обиколки, докато Барболов не се закрепи на третата позиция, следван от Пенчев и Костадинов. Последните двама се движеха плътно чак до финала, а Барболов започна да настига откъсналия се Олег Дамянов обиколка след обиколка, със стабилно високо темпо. В последната обиколка, на излизане на старт-финалната права, сантиметри не стигнаха на Барболов за второто място и с Дамянов минаха през линията отново почти на фото финиш. Зад тях, Пенчев бе изпреварен от Костадинов няколко завоя преди финала, като се опази от контраатаките до финала и така завърши на четвъртата позиция, но неговата маневра бе оспорена от Пенчев, който твърдеше, че не му е оставено достатъчно място и е бил избутан. Предвид, че състезанието вече бе приключило – записа от камерата на Калоян Костадинов ще бъде разгледан впоследствие и решение ще бъде взето допълнително.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юни, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Картинг

X