Connect with us

Други

Веселин Николаев спечели серия Лада в София

Снимка: Асен Илиев

Обновена: Рокада в класирането на Серия Лада

По изключително драматичен начин протече развоят в едномаркомата серия Лада, втори кръг от националния шампионат на затворен маршрут. Разместването на пластовете започна още след квалификациите, в които един от фаворитите Огнян Патенов получи технически проблем и остави празна третата стартова решетка. С изгасването на светофара потеглилият от пол позиция – Иван Лишев поведе убедително колоната и с всяка обиколка увеличаваше аванса си. В първата обиколка още преди автомобилите да се разредят имаше лек контакт между Веселин Николаев и Светослав Захов, за щастие преминал без последствия по машините.

Първия отпаднал пилот беше Георги Ставров, който в третия тур приключи участието си на Писта София. Обиколка по-късно същото се случи и с Валери Илиев и Дончо Дончев. Марио Ганчев отпадна в обиколка №6, а лидера Иван Лишев получи проблем в деветата обиколка и спря на старт финалната права. Последна излизане на автомобил за сигурност, зад който се подредиха единствените останали здрави автомобили на трасето – Веселин Николаев, Евгени Семерджиев и Светослав Захов. Карирания флаг беше развят в обиколка №10 зад автомобила на сигурността.

По този начин двама от сочените за фаворити в тази серия Иван Лишев и Огнян Патенов, ще останат с нулев точков актив от това състезание. Победата на Николаев може да бъде отнета в полза на Евгени Семерджиев, тъй като по непотвърдена информация пилота на Диамо е изпреварил заралията при автомобил на сигурността.

Поз Име Отбор Автомобил бр.обик.
1 Веселин Николаев СКА Диамо ВАЗ 2105 10
2 Евгени Семерджиев АСК Стара Загора ВАЗ 2105 10
3 Светослав Захов СКА Диамо ВАЗ 2101 10
DNF Иван Лишев СКА Диамо ВАЗ 2101 9
DNF Марио Ганчев СКА Диамо ВАЗ 2103 6
DNF Дончо Дончев АСК Жико-моторспорт ВАЗ 2107 4
DNF Валери Илиев АСК Жико-моторспорт ВАЗ 2107 4
DNF Георги Ставров АСК Старт-М Криводол Лада 2107 3

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юли, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Други

X