Connect with us

Писта

Деян Деянов поднесе изненадата в серия SPORT

Младият пилот на Green Fox Motorsport прикова вниманието на феновете по време на столичната надпревара

След скромните си три участия през изминалата година в шампионата на Затворен Маршрут и Писта, Деян Деянов излезе мотивиран повече от всякога през този сезон.

Още в първото състезание край Пловдив феновете на моторните спортове забелязаха неговото израстване и доминация в клас RC4.

Кръг по-късно, а именно в София, където е и роден, Деянов направи невъзможното. С автомобил от клас RC4 успя да се пребори за трето място на стартовата решетка за състезанието. Следствие проблемите с мотора на Димитър Кондев по време на Q2, неговата позиция на решетката за състезанието остана празна. Това даде шанс на Деян Деянов от който се възползва по перфектен начин, заемайки втората позиция още преди първия завой и задържайки темпото през цялото състезание.

Малко след финала на надпреварата обаче, той изненадващо разбира, че е направил фалстарт (застъпил е очертанията на стартовата решетка) и е наказан с допълнително време, което го праща на пета позиция в генералното класиране на SPORT.


След драматичния уикенд в София, успяхме да се свържем с Деян Деянов. Ето какво разказа той пред Pitlane.tv в кратко интервю:

– Eдна година след дебютното ти участие на писта София, как се чувстваш сега?

– Миналата година на писта София излязох за да си “сверя часовника”. Тогава нямах време за подготовка, тъй като успях да взема състезателния автомобил 20 дни преди самото състезание. Сега в момента съм в пъти по-мотивиран за победи.

– Как протича сезона за теб до момента?

– Към този момент бих казал, че протича повече от добре с оглед на липсата на ресурс и тренировки, разчитайки на опита си от предходните ми състезания.

– Страхотно представяне направи на писта София 2020, кое мислиш, че ти даде превъзходство над съперниците ти?

Нямаше дълги прави, за да се възползват от доста по-мощните си автомобили. В крайна сметка правите са за бързите коли, а завоите за бързи пилоти.

– Няма как да не коментираме отсъдения фалстарт именно на писта София? Как изглежда ситуацията през твоите очи?

Силно се надявам грешката да е в мен и аз нещо да не съм догледал на старта. Ще се радвам да е така, а не да се създават пречки и да се изкривяват постигнатите резултати на даден пилот.

– След два дни ще участваш на писта Стара Загора? Каква ще е стратегията ти?

Стратегията ми е по-глобална, а именно – максимално много каране и вдигате на нивото с всяко едно състезание.

Как виждаш бъдещето си в спорта? Какви са целите ти и на какво се надяваш?

Естествено се надявам на максимално добро стечение на обстоятелствата. Също така максимално развитие като пилот с различни автомобили в различни класове. Общо взето каквото има да се печели, да се спечели!

– Ако имаш право да промениш едно нещо в спорта, какво би било то?

Бих променил отразяването на моторспорта, което би вдигнало много нивото и би привлякло доста повече рекламодатели. От там всички пилоти биха се развивали нормално и имат възможност да покоряват мечтите си, както тук така и извън България. С други думи спорта ще е на друго ниво.

– Благодаря ти за интервюто. Желаем ти успех!

И аз благодаря за вниманието!

 

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

април, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Писта

X