Connect with us

Писта

Иван Влъчков завършва сезона с участие на Писта Бургас

Снимка: Асен Илиев

Иван Влъчков с Honda Civic ще завърши сезона си тази година с участие на Писта Бургас, 5-и и оказващ се последен кръг от Националния шампионат на Затворен маршрут. С отпадането на първоначално предвидения 6-и кръг на Серес или Дракон, пилотът на Дамасцена Алба е шампион в класа си Туринг за 4-а поредна година. Той е недостижим със 75 точки.

За втората позиция ще спорят Давид Будев с Renault Clio, Кольо Карастоянов с Honda Civic, и двамата от екипа на Дамасцена Алба, Стоил Неков с Honda Civic и Минко Минков, които са събрани в 7 точки. В класа имаме рекордните за сезона 15 заявки.

Влъчков отново ще участва с резервния автомобил, след като титулярният още не е готов след инцидента на планинско Шипка Дамасцена, предизвикан от счупен носач. За състезанието в Бургас Иван се подготви с картинг. Той участва в надпреварата за Балканската купа в Кюстендил.

Силно присъствие на пилоти на Дамасцена Алба ще има и в серия Спорт – Динко Монев, Александър Димитров – Пъчката и Любен Емануилов. В тази категория заявките са цели 25.

„Очакваме много силна конкуренция” заяви Иван Влъчков. – “Другите пилоти са добре подготвени, което се видя и на писта Стара Загора. Благодаря на екипа ми Дамасцена Алба и на Стоян Стоянов за това, че успяха да подготвят отлично резервния автомобил.”

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

ноември, 2022

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Писта

X