Connect with us

Гимкхана

Какво трябва да знаем при покупката на авточасти?

При наличието на автомобил и неговата експлоатация, със сигурност в даден момент ще се повреди или износи определена част или консуматив, които трябва да бъдат подменени. И тук идва и необходимостта от покупката на авточасти от Carco.bg. Най-често се поврежда съединителят, така че сега ще разгледаме неговото устройство и какво е това лагер главина? Ще разберем също трите основни неща за акумулатора и откъде да вземем качествени авточасти втора ръка?

Какво е устройството на съединителя?

Предназначението на съединителя е плавното отделяне на двигателя от трансмисията и обратното им свързване, предавайки въртящия момент от коляновия вал към входящия вал на скоростната кутия. Основно, съединителят се състои от следните авточасти:

  • Картер и кожух;
  • Задвижващ диск;
  • Притискателен диск с пружини;
  • Задвижващ диск с износоустойчиви накладки.

Какво е лагер главина?

Лагерът на главината позволява на колелата да се въртят свободно и да са позиционирани под правилния ъгъл спрямо окачването. Тъй като тези движещи се елементи работят под големи натоварвания и са пряко под влиянието на състоянието на пътната настилка, след време те се износват и започват да се чуват различни неприятни шумове, идващи от някое от колелата. Това е ясен знак, че се налага смяна на лагер на главина.

Кои са трите най-важни неща, които трябва да знаем за акумулатора?

Грижата за акумулатора на автомобила е от съществено значение за неговата правилна работа и дълготрайност. Това особено важи при настъпването на зимния период, когато температурите падат значително и затрудняват работата на батерията. Ето защо сега ще споделим с Вас трите основни правила за правилна експлоатация на акумулатора на колата:

  1. Без значение дали имате обслужваема или необслужваема батерия, на първо място редовно трябва да преглеждате нейната външност и при окисление на клемите, те да се почистват.
  2. Ако не използвате често колата си през зимата е редно да извадите батерията и да я съхранявате на сухо и затоплено до стайна температура място.
  3. Правилното зареждане е от ключово значение. Ето защо, ако се налага зареждане на акумулатора, това трябва да се извършва в затоплено до стайна температура помещение и да се следи процеса на заряда. Когато той приключи, първо отстранете отрицателния полюс, а след това положителния.

Какво да правим ако ни е трудно да намерим качествени авточасти?

Откриването на висококачествени авточасти е доста трудно днес, особено ако те са втора ръка. Ние от онлайн сайт Carco.bg знаем това и решихме да създадем място, от където всеки да може да закупи качествени втора ръка авточасти на достъпни цени. Продуктите при нас щателно се проверяват, тестват и диагностицират преди да бъдат пуснати за продажба, а обслужването е само от професионалисти.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

септември, 2023

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Гимкхана

X