Connect with us

Писта

Камен Василев завърши на подиума в последния старт за сезона

Снимка: Милен Бонев

Камен Василев завърши на подиума в последния старт за сезона

Камен Василев завърши на трето място в последния старт от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут за този сезон. Пилотът на пловдивския клуб „КА-2 Рейсинг Тийм“ завършва втората си година в спорта като вицешампион в серия „Макси“.

Василев стартира от пета позиция в днешното състезание и финишира трети зад Румен Киров и Константин Маршавелов. Това е втори подиум за него през този сезон, след като завърши на второ място на „Писта София“.

С третото място на Камене Василев и победата в днешното състезание на съотборникът му Константин Маршавелов отбора „КА-2 Рейсинг Тийм“ завърши на първо място при отборите в днешното състезание. Заедно с това пловдивския тим спечели и титлата при отборите за този сезон.

“Мисля, че се получи добро състезание. Доволен съм от представянето си, защото успявах да давам по-добри времена от втория”, сподели Василев след състезанието днес. „Мисля, че липсата на опит бе основния проблем днес, който ми попречи да се боря за второто място“, допълни пилота.

Това е втори сезона за Камен Василев в автомобилния спорт. Той направи дебюта си през миналата година на „Писта Бургас“.
„Мога да определя този сезон като добър. Доволен съм от подготовката на автомобила. Мисля, че успях да се адаптирам добре, до колкото е възможно за тези пет състезания. Със сигурност има какво още да науча“, обобщи втория си сезон в спорта Василев.

Камен Василев и съотборникът му Константин Маршавелов ще завършат успешния за тях сезон с участие в Overdrive Lap Battle, който ще се проведе на 8/10 ноември на пистата „Серес“ в Гърция. Там те ще вземат участие със състезателните си автомобили Mitsubishi Lancer Evo X.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юни, 2023

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Писта

X