Connect with us

Писта

Карастоянов спелечи софийската серия Туринг

Снимка: Асен Илиев

Кольо Карастоянов от тима на КА-2 успя да спре серията на Иван Влъчков, след като съотборникът му получи технически проблем и рязко свали темпото.

Състезанието започна с червени флагове и рестарт още в първата обиколка след като автомобила на Косю Йорданов остана неподвижен на стартовата решетка. Това довете до поява на автомобил на сигурността, а малко по-късно и до червени флагове. След извозването на максито на Косю, надпреварата беше рестартирана. Колоната поведе Влъчков, следван от Стоил Неков и Кольо Карастоянов.

В първия тур след повторния старт, Стоил Неков изгуби контрол върху автомобила в зоната след шиканите на спускането към старт финалната права. Автомобила му се завъртя и излезе извън пътната настилка. За щастие до по-сериозен инцидент не се стигна, но това сложи край за състезанието на Стоил.

Четири обиколки по-късно Кольо Карастоянов застинга Влъчков, който видимо беше загубил скорост и серията имаше нов водач. Въпреки техническите несгоди за Иван, той все пак успя да докара автомобила до финала и макар завършил на 5-та позиция ще получи ценни точки, нужни за защита на титлата му.

Поз Име Отбор Автомобил бр.обик.
1 Кольо Карастоянов КА-2 рейсинг тийм Хонда Сивик 11
2 Александър Димитров АСК ЛВ-Авто рейсинг тийм Фолсваген Голф 11
3 Борислав Петров GREEN FOX MOTORSPORT Фолсваген Голф 11
4 Стоян Апостолов АСК Елена Тийм Хонда Сивик 11
5 Иван Влъчков КА-2 рейсинг тийм Хонда Сивик 11
6 Минко Минков АСК Вромос Опел Астра 10
7 Стоил Неков АСК Елена Тийм Хонда Сивик 1

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юли, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Писта

X