Connect with us

Картинг

Категорична победа за Мартин Стоянов на Easykart EURO Trophy

Въпреки тежките метеорологични условия, българинът срази конкурентите си!

В края на сезона Мартин Стоянов завърши участието си в сериите Easykart EURO Trophy подобаващо. Проливният дъжд помогна на Марти, като със смелото си пилотиране той спечели квалификацията, а след това и първия състезателен манш, като с лекота и умерено темпо той контролираше преднината си.

През втория манш, Стоянов стартира от втора позиция. Тук вече трябваше да използва 100% от възможностите си, но само до втория завой. След смела атака Марти пое водачеството на колоната и пресече първи финалната линия.

Следствие на проливния дъжд и вече събралата се много вода по пистата, организаторите отмениха финалното състезание, поради съображения за сигурност.

С трите първи места (квалификация, първи манш и втори манш) и 0 наказателни точки, Марти Стоянов спечели убедително последният кръг в Италия. На втора позиция се нареди Симон Рехенмахер от Германия, а трети остана Давид Горчица от Чехия.


“До края на годината не планираме повече участия, освен може би 12-часовото състезание на Рогвил, което се провежда в зала, а за догодина зависи какъв бюджет ще събера.

От отбора ме убеждават, че Марти трябва да премине в категория 100 Junior, тъй като според тях големия картинг ще допадне повече на стила му на каране. През април месец Марти ще стане на 11 години, а за Junior трябват 12, но се надявам той да получи нужното разрешение и да участва на 11″, коментира пред Pitlane.tv неговия баща Мирослав Петков.


 

РЕЗУЛТАТИ:

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

март, 2023

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Картинг

X