Connect with us

Други

Мартин Стоянов дебютира в състезание от Х30 Senior

В състезанието “Капелен Трофи”, което не е част от шампионата, Марти участва в категорията Senior поради липса на клас Junior.

Въпреки, че беше най-малкия (на 11 години, в състезанието имаше само още едно друго дете под 15 години) Марти показа скорост и борбеност на трасето в Лис , Швейцария.


В квалификацията зае 10 място на 0.4 сек ( първите 15 пилоти бяха в половин секунда) от “пола”, но всъщност можеше по-добре, защото налягането в задните гуми се покачи много и страдаше от презавиване.

В първото състезание Марти стартира 10-ти и завърши 10-ти, във втория манш за съжаление имаше малшанс и на старта в първия завой участва във инцидент от 5 картинга и докато се разкачат загуби почти цяла обиколка. След като продължи с изкривен кормилен прът и кормилна щанга завърши 18-ти, от където и трябваше да стартира за финала.

Преди самия финал заваля дъжд, условия в които Марти обикновенно се представя много добре. Сега обаче аз направих грешка! Мислех си, че дъжда бързо ще спре и пистата ще започне да изсъхва защото беше топло, така че не направих настройки за много вода и оставих наляганията ниски, като сложих и стари мокри гуми. За съжаление моята прогноза не се сбъдна, а на предстартовата площадка заваля още дъжд. Така за Марти финала беше много труден в началото и той не успя да си пробие път напред, както очакваше, а завърши 16-ти – разочароващ резултат , но това е спорта!

В края на миналата година когато решихме да караме при големите казвахме, че е защото искаме да учим и да се развиваме в по-конкурентна среда и точно това се случи сега. Не трябва да сме твърде разочаровани, че е в средата на колоната, а гледаме напред към какво можем да подобрим!”, коментира за Pitlane.tv неговия баща и водещата фигура в развитието на младата ни картинг надежда Мирослав Петков.


ОНБОРД

Квалификация

Първо състезание

Второ състезание (инцидент)

 

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

ноември, 2022

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Други

X