Connect with us

Картинг

Никола Цолов продължава да пише история със седмо място на Световното първенство по картинг

Българският картинг пилот Никола Цолов, постигна най-доброто класиране на българин в историята на Световно първенство, което се проведе на пистата Портимао, в Португалия през изминалия уикенд.

Състезателният уикенд премина в постоянна промяна на атмосферните условия, от проливен дъжд, до силно слънце, които допринесоха за изключително трудното състезание. Точно, обаче, в най-трудните условия, Никола показа завидни умения под проливния дъжд и се класира 2-ри на квалификацията в неговата група и 8-ми в общото класиране от 89 участника.

Няма налично описание.

След последващите, квалификационни маншове, българският лъв, (б.р. както го наричат в чужбина) успя да направи много силни предствавяния и да завърши на чудесното 4-то място. Това бе и стартовата му позиция за най-важното състезание за сезона, финалът, който се проведе при проливен дъжд, с минимална видимост.

Няма налично описание.

След много смело каране и много оспорвана битка с Европейския шампион за тази година, американецът Уго Угочукуо, Цолов завърши на прекрасаната 7-ма позиция. Класирането на Никола е най-доброто постижение за българин на Световната сцана на картинг спорта.

Няма налично описание.

Сезонът за Цолов продължава, с последния кръг от Испанския шампионат през следващия уикенд, където българинът, ще се бори за титлата в шампионата. Това, най-вероятно, ще е и последното състезание за Никола категория OKJ, в която той кара от началото на годината.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

април, 2023

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Картинг

X