Последвай ни »

Планинско

Отлагат Планинско Шумен 2020

Едномесечното, извънредно положение в страната обявено по-рано днес, напрактика прави невъзможно провеждането на първия кръг от планинския шампионат – Планинско Шумен 2020. По план състезанието трябваше да се проведе на 11-12 Април 2020 г. Датите изцяло влизат в периода на тотална забрана на всякакъв вид спортни мероприятия в България.

По всяка вероятност състезанието ще бъде отложено с няколко месеца (Юли-Август-Септември), а организаторите ще направят всичко възможно за да съхранят традицията в Шумен да има кръг от шампионата по планинско изкачване. По-притеснително обаче е, че освен първия кръг в планинското изкачване има голяма вероятност същата съдба да застигне и други състезания. Ако срокът на извънредното положение бъде удължен – то в графа отложени могат да попаднат и втория кръг от планинския шампионат (Планинско Благоевград), Рали спринт Вида, та дори и планираните за месец Май – рали България и Писта Бургас.

Едно е сигурно. Спортния календар за 2020 година ще трябва да претърпи корекции, веднага след отменянето на изнънредното положение причинено от COVID 19 епидемията.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Фен магазин

Предстоящи състезания

май, 2022

Няма състезания

Още Моторспорт

Още от Планинско

X