Connect with us

Писта

Писта Бургас 2019 на живо в YouTube и Facebook

Част от дългосрочния ни план за популяризирането на един от най-атрактивните шампионати в България – шампионата на затворен маршрут.

Този уикенд екипът на Pitlane.TV ще направи опит да излъчи последния кръг от националния шампионат на затворен маршрут на живо, едновременно в две платформи: Facebook и YouTube. В официалната страница на нашата медия във Facebook и канала ни в YouTube ще може да проследите заключителните битки в четирите серии от пистовия шампионат.

Защо ще стриймваме в две платформи?
Отговорът на този въпрос е ясен – за да достигнем до повече хора. За разлика от YouTube, Facebook предлага живото излъчване да достига до много по-голям кръг от хора. Това става благодарение на специални алгоритми, които засичат връзката между отделните зрители. Например ако двама ваши общи приятели гледат поточното видео там, то при определено съвпадение на интересите между тях и вас, системата на Facebook ще ви изпрати известие и покана да се включите и вие. Отделно на това, колкото повече реакции (харесвания, коментари и споделяния) има даден стрийм, толкова се увеличава и обхвата на достигане до нови потенциални зрители. YouTube също използва подобни алгоритми, но той е по-скоро насочен към абонатите на дадения канал и е по-тясно таргетиран. Наше проучване в статистиките на живите ни излъчвания досега показва, че над 70% от хората които ни гледат нямат абонамент. Голям плюс на поточното видео излъчване в най-голямата видеотека в света (YouTube) е възможността да прехвърлите картината на устройство с голям размер – телевизор.

Какво да очакваме?
В Събота ще започнем с коментарното студио преди началото на първата серия. Коментатори в квалификациите ще бъдат Искрен Пондев и Мирослав Терзиев. В Неделя ще стартираме живото излъчване отново от студиото. Поканили сме гост-коментатори, с които ще обсъдим стартовите списъци, представянето на пилоте до момента и ще си говорим на теми свързани с шампионата на затворен маршрут. Зрителите отново ще имат възможността да дадат гласа си за един от всички участници, от четирите серии като гласуват за него на www.pitlane.tv/vote. Анкетата ще бъде активирана от 0:01 часа на 20 октомври (неделя), и ще събира гласове до финала на последната серия в Неделя. Пилотът с най-много гласове, ще получи специалната ни награда – “Пилот на деня” по време на церемонията с връчването на отличията.

Всичко това е част от дългосрочния ни план за популяризирането на един от най-атрактивните шампионати в България – шампионата на затворен маршрут. Надяваме се опитът, който натрупахме през този сезон да ни позволи да изчистим повечето неточности и да нямаме толкова технически проблеми.

Не забравяйте да ни последвате в двете социални мрежи, в които ще предаваме Писта Бургас 2019:

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

май, 2023

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Писта

X