Последвай ни »

Драг

Промяна в Наредба 2020 на АФБ. С 1 победа може да станеш шампион

На 14 Март 2020 в сайта на Автомобилна федерация на България, беше публикуван информационен бюлетин глясащ:

Поради наложеното извънредно положение в страната с първоначално обявен период 13.03-13.04.2020 г. и предвид последвалите промени в изпълнението на годишния спортен календар на АФБ, са нанесени изменения в Наредба 2020 на Федерацията.

Промените касаят условията за годишното класиране. От чл.41 се заличават ал. 41.2.3 и §41.3.

Венцислав Орманов
Председател съдийска комисия

Измененията засягат частта с определянето на годишните шампиони в отделните дисциплини. Досега действащата наредба регламентираше реда и начина на определяне на годишните първенци по следния начин:

ал. 41.2.3. Крайно годишно класиране и Шампионска титла се присъжда при условие, че са проведени мин. 50% от състезанията в календара. Всички останали класирали се на първо място в съответното крайно годишно класиране ще бъдат дефинирани като победители в съответната дисциплина.

41.3. Крайно годишно класиране по групи, дивизии, серии и класове се извършва при условие, че в мин. 50% от проведените състезания са се формирали съответните групи и
класове. За това класиране се извършва съгласно Чл. 41.2.

При условие, че въведеното в страна извънредно положение направи невъзможно провеждането на 50% от състезанията заложени в годишния календар, шампион все пак ще бъде определен дори и в съответната дисциплина да е проведено само едно състезание.

Скрийншот от новината публикувана в сайта на АФБ

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Фен магазин

Предстоящи състезания

юли, 2022

Няма състезания

Още Моторспорт

Още от Драг

X