Последвайте ни в

Рали

Рали сприт Ихтиман и Писта Бургас на едни и същи дати

След близо двумесечна пауза в отпускарския сезон, подновяването на надпреварите през есента задължително е гарнирано с две или повече състезания в рамките на един уикенд.

За липсата на достатъчно добра комуникация между организаторите и фигурите ръководещи автомобилния спорт в България можем да говорим с дни. И докато пожарът между двете федерации все още остава непотушен (б.р. – а и едва ли някога ще бъде) едно явление, което съществува в последните поне 5 години отново се натрапва в очите на феновете на автомобилизма у нас. На фона на близо двумесечна пауза между различните шампионати в отпускарския сезон, подновяването на надпреварите през есента задължително е гарнирано с две или повече състезания събрани в рамките на един уикенд.

Така ще бъде и на 19 и 20 октомври, когато почти едновременно ще се проведе Рали Спринт Ихтиман и Писта Бургас. Ако върнем лентата назад можем да видим, че всяко едно от последните 4 издания на състезанието в Бургас е съвпадало по дати с драг състезанията в Сливен. Ситуации като тази поставят и малкото останали фенове на автомобилния спорт пред дилемата, „Кое от двете състезания да избера?“.

Разбира се изготвянето на прогрмата и годишния календар в никакъв случай, не е лесна задача. Като добавим и форсмажорните обстоятелства, възникващи на местна почва картинката става още по-комплексна. Не можем да приемем обаче и факта, че фона на такава дълга пауза ръководителите на автомобилния спорт у нас не могат  да предложат решение на този казус вече толкова години подред.


Ако намирате това съдържание за интересно, може да ни подкрепите, за да продължим да отразяваме моторните спортове в България. При възможност може да станете редовен спомоществувал с опцията за абонаментно, месечно дарение през Patreon или чрез еднократно дарение в PayPal.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

май, 2020

30май(май 30)9:0031(май 31)16:00Рали спринт Дряново 2020II кръг

Горещи оферти

Още Моторспорт

Още от Рали

X