Последвай ни »

Рали

Рали сприт Ихтиман и Писта Бургас на едни и същи дати

След близо двумесечна пауза в отпускарския сезон, подновяването на надпреварите през есента задължително е гарнирано с две или повече състезания в рамките на един уикенд.

За липсата на достатъчно добра комуникация между организаторите и фигурите ръководещи автомобилния спорт в България можем да говорим с дни. И докато пожарът между двете федерации все още остава непотушен (б.р. – а и едва ли някога ще бъде) едно явление, което съществува в последните поне 5 години отново се натрапва в очите на феновете на автомобилизма у нас. На фона на близо двумесечна пауза между различните шампионати в отпускарския сезон, подновяването на надпреварите през есента задължително е гарнирано с две или повече състезания събрани в рамките на един уикенд.

Така ще бъде и на 19 и 20 октомври, когато почти едновременно ще се проведе Рали Спринт Ихтиман и Писта Бургас. Ако върнем лентата назад можем да видим, че всяко едно от последните 4 издания на състезанието в Бургас е съвпадало по дати с драг състезанията в Сливен. Ситуации като тази поставят и малкото останали фенове на автомобилния спорт пред дилемата, „Кое от двете състезания да избера?“.

Разбира се изготвянето на прогрмата и годишния календар в никакъв случай, не е лесна задача. Като добавим и форсмажорните обстоятелства, възникващи на местна почва картинката става още по-комплексна. Не можем да приемем обаче и факта, че фона на такава дълга пауза ръководителите на автомобилния спорт у нас не могат  да предложат решение на този казус вече толкова години подред.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Фен магазин

Предстоящи състезания

октомври, 2021

30октAll Day31Рали спринт Ихтиман 2021IV КРЪГ (НАЦИОНАЛЕН РАЛИ СПРИНТ ШАМПИОНАТ)

Още Моторспорт

Още от Рали

X