Connect with us

Писта

Рестартът е факт! Купа Дракон – Енеос стартира в край на Юни

В последния уикенд на Юни, писта Дракон ще приеме първото официално за Сезон 2020 автомобилно състезание.

Четири месеца след като COVID-19 спря всички спортни мероприятия в България и по света идва ред за рестарта в автомобилния спорт у нас. Първото официално насрочено събитие дойде няколко дни след като Министър Ананиев издаде заповед за колективните и индивидуални спортни занимания.

На 27 и 28 Юни 2020 г. на единствената автомобилна писта в България ще се проведе първия кръг от Drakon Speed Cup. От тази година пилотската академия на шампиона в серия Макси (Константин Маршавелов) – Eneos Cup ще се провежда паралелно с Купа Дракон.

Eneos Cup се отделя от шампионата на затворен маршрут, за да влезе в кръговете от Купа Дракон

Камен Василев

В едномарковия шампионат този сезон ще участват осем автомобила. В надпреварата ще видим и Камен Василев (КА-2), който е вицешампион за 2019 г. в серия Макси. Василев ще използва възможността да участва в Eneos Cup за да поддържа форма за шампионата на затворен маршрут. Основния двигател на Eneos Cup сподели с нас, че състезанията организирани от него отново се връщат към формат в два състезателни манша – с обърната стартова решетка за второто състезание.

Събитието Купа Дракон – Енеос ще бъде първото официално автомобилно състезание за 2020 г. на което феновете ще могат да присъстват, като ще бъдат спазвани предписанията на здравните служби.

 

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

март, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Писта

X