Connect with us

Рали

Рупчев: Плана беше да натиснем в началото

Снимка: Милен Бонев
Назад1 от 3

Голямата изненада на Рали Спринт Бургас 2019 безспорно е екипажът Слави Рупчев / Гинчо Пачев. През цялото състезание двамата заклети лададжий даваха страхотни времена, а четвъртата им позиция в генералното класиране само идва да покаже, че в правилните ръце – руските пушки все още има какво да покажат. След края на надпреварата направихме кратко интервю със Слави Рупчев. Ето и какво сподели той за Pitlane.TV:

– Здравей Слави, поздравления към теб и Гинчо за великолептоно ви каране и страхотно класиране. Това първото ти състезание в рали и рали спринт шампионата ли беше?
Не. Бил съм навигатор на Ивайло Петков, но като пилот ми е първото.

– Кое е по-страшно: Да си пилот или навигатор?
Като че ли да си навигатор (смее се).  Когато си навигатор носиш голяма отговорност, защото реално погледнато ти насочваш автомобила.

– Ти си карал дълго в шампионата на затворен маршрут. Ако направим паралел между двете дисциплини – кое е това което ралито (рали спринта) дава на пилота, а пистата не може?
Може би това, че имаш по-голям контакт с хората. Между етапите можеш да се докоснеш до радостта или критиката на феновете. Да получиш подкрепа или съвет. Имаш право на опция. На пистата излизаш сам със себе си. Каквото можеш да дадеш го даваш и ако получиш критики или съвет, вече е прекалено късно за каквото и да било, защото състезанието е свършило.

– Вече си карал и двете дисциплини (б.р. – затворен маршрут и рали спринт). Кое ти допада повече?
Не бих могъл да отговоря, тъй като поради лошите метеорологични условия ние не можахме да покараме. Вместо да се изкефим се измъчихме. Особенно със сухи гуми на мокро. Ако трябва да сравня двата шампионата: на пистата се измаряме от каране, тук в случая се изморихме от притеснение и нестабилност.

– Как видя трасето?
Много хора може би биха го критикували, но на мен ми допадна. Това все пак е рали – нормално е да има дупки, макадам, чакъл, вода за да е интересно. Нямам забележки, трасето е еднакво за всички.

– Кой от двата етапа ти допадна повече: СЕ Росенец или СЕ Равадиново?
Сравнявайки етапите по атмосферните условия, първия етап (б.р. – СЕ Росенец) ми допадна повече, защото беше по-подходящ да държим по-високо темпо тъй като при първото минаване нямаше много вода по трасето. Когато тренирахме обаче, втория етап беше зверски бърз и атрактивен. На него можеш да докажеш себе си като пилот. Скоростта, която може да се развие там съдейки по нашия автомобил е над 150 км/ч по правите. Може би втория (б.р. – СЕ Равадиново) ще ми допадне повече ако е сух.

Назад1 от 3

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

май, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Рали

X