Последвай ни »

Sim Racing

Трети сезон на българските виртуални пистови състезания започва тази неделя

Третия сезон в най-популярния, български, виртуален шампионат BULERS стартира тази седмица на пистата Oulton Park във Великобритания. До момента заявки за участие са подали над 30 от най-добрите български сим рейсъри, като се очаква до неделя решетката да бъде изцяло запълнена (максималния капацитет е 40 автомобила).

Шампионата ще включва 8 кръга разпределени в 8 уикенда, като формата на едно състезание представлява: два отделни състезателни манша. Първия манш включва 10 минутна тренировка, 20 минутна квалификация и 25 минутно състезание. За втория манш пилотите стартират на обърната решетка, като броя на обърнатите автомобили се определя от жребий теглен на живо. Така например победителя от първия манш има голяма вероятност да стартира последен за второто състезание, а пилотите завършили на последни позиции в първото състезание получават шанс да стартират от по-предна решетка за второто.

Всеки отделен манш носи точки за пилотите и отборите, като освен за позиция организаторите дават и бонус точки за пол позиция, най-бърза обиколка и за всички пилоти завършили без инцидент (напускане на очертанията на трасето или контакт с друг автомобил).

Този вид състезания набира голяма популярност в целия свят и България не прави изключение. Освен, че носи наслада за зрителите sim racing-а е изключително полезен и достъпен начин за много отбори и пилоти да повишават уменията си в симулирана и безопастна среда. През изминалите два сезона някой от най-добрите български пилоти участваха BULERS сериите (Никола Цолов, Павел Лефтеров, Георги Дончев, Стефан Цанков, Георги Димитров, Искрен Пондев и още много други).

Надпреварите ще бъдат излъчвани на живо във Facebook страницата на шампионата от 18:30 часа. ( https://www.facebook.com/bulerscom )

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Фен магазин

Предстоящи състезания

септември, 2021

18сепAll Day19Писта София 2021IV кръг (НАЦИОНАЛЕН ШАМПИОНАТ НА ЗАТВОРЕН МАРШРУТ И ПИСТА)

25сепAll Day26Автокрос Челопеч 2021 - 2VII КРЪГ (НАЦИОНАЛЕН АВТОКРОС ШАМПИОНАТ)

25сепAll Day26Рали Сърбия 2021IV КРЪГ (НАЦИОНАЛЕН РАЛИ ШАМПИОНАТ)

25сеп9:0015:00Гимкхана Средец 2021III КРЪГ (НАЦИОНАЛЕН ШАМПИОНАТ ПО ГИМКХАНА)

Още Моторспорт

Още от Sim Racing

X