Последвай ни »

Sim Racing

Шампионска титла за Ублев в първия български виртуален пистов шампионат

Христо Ублев от отбора на Green Fox Motorsport спечели първата шампионска титла във виртуалните, пистови серии на България. Това се случи по време на шестия последен кръг на пистата Каталуния (Испания).

Христо потегли от втора стартова решетка за първия манш, но още в завой №1 застана начело на колоната и до края на състезанието не отстъпи позиция си. Основния преследвач на Ублев в генералното класиране, Мертол Шахин, стартира състезанието от последна позиция поради наложено наказание от рейс контрола в петия кръг на пистата Зандвоорт. Въпреки, че успя да прогресира до 5-та позиция в първия манш Мертол изостана в точковия актив и по този начин Ублев си гарантира титлата.

Борбата за бронза в общото класиране изглеждаше много заплетена. За третото място се бориха пилотите Искрен Пондев, Георги Димитров и Павел Лефтеров. С най-бърза обиколка и второ място от първия състезателен манш младия картинг пилот Георги Димитров успя да се изкачи до трета временна позиция преди началото на второто състезание в Барселона.

И когато по всичко личеше, че той ще си гарантира трето място в генералното класиране дойдоха и проблемите за него. Във втория манш Димитров получи 55 секундно наказание за причиняване на катастрофа и това го смъкна с една позиция надолу в генералното класиране. Искрен Пондев си върна третата позиция с добро каране и подиум и така успя да запази бронза след последния кръг.

В шестте седмици на сезона участие взеха 26 различни състезатели. Сред SIM рейсърите впечатление правиха и имена като Никола Цолов (Световен Картинг Шампион за 2019 г.), Павел Лефтеров (Победител от 24-часа на Нюрбургринг), Георги Дончев (Porsche Sports Cup), Стефан Цанков (Дрифт шампион на България за 2018 г.) и много други.

В средата на юни се очаква да започне втория сезон в BULERS сериите, вече има подадени заявки за участие от нови звездни имена. Организаторите подготвят нови и различни трасета, оптимизация на правилника и още куп изненади. Втория сезон отново ще бъде излъчван на живо в социалните мрежи Facebook и YouTube.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Фен магазин

Предстоящи състезания

май, 2021

07майAll Day09Варна Офроуд 2021I кръг (Национален Офроуд шампионат)

08майAll Day09LIVE НА PITLANE.TVПиста Бургас 2021I кръг (Национален шампионат на затворен маршрут и писта)

08майAll Day09Дрифт Сливен 2021 - 1I кръг (Национален дрифт шампионат)

15майAll Day16Драг Сливен 2021 - 1II кръг (Национален шампионат по драг рейсинг)

15майAll Day16Рали България 2021I кръг (Национален рали шампионат)

16май9:0014:50Гимкхана Габрово 2021II кръг (НАЦИОНАЛЕН ШАМПИОНАТ ПО ГИМКХАНА)

22майAll Day23LIVE НА PITLANE.TVПиста ENEOS 2021II кръг (Национален шампионат на затворен маршрут и писта)

22майAll Day23Автокрос Силистра 2021II КРЪГ (НАЦИОНАЛЕН АВТОКРОС ШАМПИОНАТ)

29майAll Day30Рали спринт Дряново 2021II КРЪГ (НАЦИОНАЛЕН РАЛИ СПРИНТ ШАМПИОНАТ)

Още Моторспорт

Още от Sim Racing

X