Последвай ни »

Писта

Шест кръга в шампионата на затворен маршрут

Писта Русе аут и през този сезон.

Снимка: Милен Бонев

18сепAll Day19Писта София 2021IV кръг (НАЦИОНАЛЕН ШАМПИОНАТ НА ЗАТВОРЕН МАРШРУТ И ПИСТА)

02октAll Day03Писта Стара Загора 2021V кръг (НАЦИОНАЛЕН ШАМПИОНАТ НА ЗАТВОРЕН МАРШРУТ И ПИСТА)

23октAll Day24Писта Хасково 2021VI КРЪГ (НАЦИОНАЛЕН ШАМПИОНАТ НА ЗАТВОРЕН МАРШРУТ И ПИСТА)

13ноеAll Day14Писта Диамо 2021VII КРЪГ (НАЦИОНАЛЕН ШАМПИОНАТ НА ЗАТВОРЕН МАРШРУТ И ПИСТА)

Един от най-многобройните от към участници шампионати в България този сезон ще включва 6 кръга. Това стана ясно след публикуването на официалния календар на Автомобилна Федерация на България за 2021 година. Веднага прави впечатление, че една от най-посещаваните надпревари и най-старото до скоро съществуващо пистово състезание у нас „Писта Русе“ отново липсва. В последните години събитието беше организирано от Русе Кар Моторспорт, а преди това от друг местен клуб Хоби Кар. В интернет пространството се прокрадват много и различни хипотези защо едно от любимите състезания на феновете за втора поредна година липсва в календара. До голяма степен слуховете са подхранвани от липсата на официална позиция от страна на организатора и федерацията, но е факт че най-често задавания въпрос в нашата Facebook страница е „Защо няма да има Писта Русе?“. Надяваме се с тази публикация да провокираме лицата, които могат да внесат повече яснота около мистериозното изчезване на едно емблематично състезание да изнесат фактите и причините публично. Все още таим надежда, че това не е краят на Писта Русе!

Домакин на първия кръг от националния шампионат на затворен маршрут ще бъде Бургас. През миналия сезон състезанието получи две силни плесници от кризата около COVID-19 и макар да беше направено всичко възможно – двете насрочени дати (през Май и през Декември) съвпаднаха със забраните на здравния министър за провеждане на спортни събития. През 21-ва година надпреварата е планувана за началото на Април.

Вторият кръг по план се предвижда за края на Май (22-23) в Калояново, където за втори пореден сезон Писта Енеос ще посрещне най-бързите пистови пилоти у нас. Припомняме, че през 2020 година, състезанието се яви първи кръг от шампионата и беше през Август.

София ще приеме третия кръг от шампионата на 18-19 септември. През миналия сезон столичното състезание се радваше на голяма популярност и по-всяка вероятност счупи рекордите за най-многобройно от към фенове спортно събитие за годината.

В ранната, топла есен града на липите – Стара Загора ще приеме четвъртия кръг от сериите. По традиция в това състезание през последните години се определят първите шампиони по серии и класове за годината. И този сезон очакваме надпревара на много високо ниво.

Домакин на пети кръг ще бъде Хасково. Състезанието е планирано за края на октомври (23-24). През изминалия сезон там наблюдавахме може би най-интересния и драматичен кръг от общо четирите старта в дисциплината „Затворен маршрут“.

Последния шести кръг от „пистовия шампионат“ се планира за средата на ноември, а арена за последната битка е южната ни съседка – Гърция. При едно нормално стечение на обстоятелствата около пандемията, би следвало в Серес да се решат и последните шампионски титли.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Фен магазин

Предстоящи състезания

септември, 2021

18сепAll Day19Писта София 2021IV кръг (НАЦИОНАЛЕН ШАМПИОНАТ НА ЗАТВОРЕН МАРШРУТ И ПИСТА)

25сепAll Day26Автокрос Челопеч 2021 - 2VII КРЪГ (НАЦИОНАЛЕН АВТОКРОС ШАМПИОНАТ)

25сепAll Day26Рали Сърбия 2021IV КРЪГ (НАЦИОНАЛЕН РАЛИ ШАМПИОНАТ)

25сеп9:0015:00Гимкхана Средец 2021III КРЪГ (НАЦИОНАЛЕН ШАМПИОНАТ ПО ГИМКХАНА)

Още Моторспорт

Още от Писта

X