Последвай ни »

Писта

Шест кръга в шампионата на затворен маршрут

Писта Русе аут и през този сезон.

Снимка: Милен Бонев

08майAll Day09LIVE НА PITLANE.TVПиста Бургас 2021I кръг (Национален шампионат на затворен маршрут и писта)

22майAll Day23LIVE НА PITLANE.TVПиста ENEOS 2021II кръг (Национален шампионат на затворен маршрут и писта)

18сепAll Day19Писта София 2021III кръг (НАЦИОНАЛЕН ШАМПИОНАТ НА ЗАТВОРЕН МАРШРУТ И ПИСТА)

02октAll Day03Писта Стара Загора 2021IV кръг (НАЦИОНАЛЕН ШАМПИОНАТ НА ЗАТВОРЕН МАРШРУТ И ПИСТА)

23октAll Day24Писта Хасково 2021V КРЪГ (НАЦИОНАЛЕН ШАМПИОНАТ НА ЗАТВОРЕН МАРШРУТ И ПИСТА)

13ноеAll Day14Писта Диамо 2021VI КРЪГ (НАЦИОНАЛЕН ШАМПИОНАТ НА ЗАТВОРЕН МАРШРУТ И ПИСТА)

Един от най-многобройните от към участници шампионати в България този сезон ще включва 6 кръга. Това стана ясно след публикуването на официалния календар на Автомобилна Федерация на България за 2021 година. Веднага прави впечатление, че една от най-посещаваните надпревари и най-старото до скоро съществуващо пистово състезание у нас „Писта Русе“ отново липсва. В последните години събитието беше организирано от Русе Кар Моторспорт, а преди това от друг местен клуб Хоби Кар. В интернет пространството се прокрадват много и различни хипотези защо едно от любимите състезания на феновете за втора поредна година липсва в календара. До голяма степен слуховете са подхранвани от липсата на официална позиция от страна на организатора и федерацията, но е факт че най-често задавания въпрос в нашата Facebook страница е „Защо няма да има Писта Русе?“. Надяваме се с тази публикация да провокираме лицата, които могат да внесат повече яснота около мистериозното изчезване на едно емблематично състезание да изнесат фактите и причините публично. Все още таим надежда, че това не е краят на Писта Русе!

Домакин на първия кръг от националния шампионат на затворен маршрут ще бъде Бургас. През миналия сезон състезанието получи две силни плесници от кризата около COVID-19 и макар да беше направено всичко възможно – двете насрочени дати (през Май и през Декември) съвпаднаха със забраните на здравния министър за провеждане на спортни събития. През 21-ва година надпреварата е планувана за началото на Април.

Вторият кръг по план се предвижда за края на Май (22-23) в Калояново, където за втори пореден сезон Писта Енеос ще посрещне най-бързите пистови пилоти у нас. Припомняме, че през 2020 година, състезанието се яви първи кръг от шампионата и беше през Август.

София ще приеме третия кръг от шампионата на 18-19 септември. През миналия сезон столичното състезание се радваше на голяма популярност и по-всяка вероятност счупи рекордите за най-многобройно от към фенове спортно събитие за годината.

В ранната, топла есен града на липите – Стара Загора ще приеме четвъртия кръг от сериите. По традиция в това състезание през последните години се определят първите шампиони по серии и класове за годината. И този сезон очакваме надпревара на много високо ниво.

Домакин на пети кръг ще бъде Хасково. Състезанието е планирано за края на октомври (23-24). През изминалия сезон там наблюдавахме може би най-интересния и драматичен кръг от общо четирите старта в дисциплината „Затворен маршрут“.

Последния шести кръг от „пистовия шампионат“ се планира за средата на ноември, а арена за последната битка е южната ни съседка – Гърция. При едно нормално стечение на обстоятелствата около пандемията, би следвало в Серес да се решат и последните шампионски титли.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Фен магазин

Предстоящи състезания

април, 2021

17апрAll Day18ОТЛОЖЕНОДраг Кондофрей 2021 - 1I кръг (Национален шампионат по драг рейсинг)

17апрAll Day18Рали спринт Пещера 2021I кръг (Национален рали спринт шампионат)

24апрAll Day25Планинско Диамо 2021II кръг (Национален шампионат по планинско изкачване)

24апрAll Day25Автокрос Златоклас 2021I кръг (Национален автокрос шампионат)

Още Моторспорт

Още от Писта

X