Connect with us

Картинг

Юлиан Серафимов мл. спечели всички възможни титли в България

В кралския клас Серафимов младши извоюва шампионски титли в три шампионата: „Мир и Дружба възраждането“, Националните Картинг Серии, а този уикенд и Балканската Купа.

На 12 и 13 Октомври се проведе Балканската Купа на картинг писта „Пауталия“, Кюстендил. В състезанието взеха участие 45 пилоти. В кралския клас KZ сили премериха 11 състезатели.

Вижте какво сподели Юлиан Серафимов старши (баща, мениджър, механик, треньор и бивш състезател) за Pitlane.tv.


„Много съм доволен от работата ни през сезона. Юли спечели всички титли в България – „Мир и Дружба възраждането“, Националните Картинг Серии, Балканската купа и постави рекорд на пистата в Плевен. Той е първият пилот, който пада под 30 секунди на плевенското трасе (29.800).

През последните три състезания ние участвахме с тренировъчния ни картинг, който е произведен 2008г., но пак успявахме да сме пред конкуренитте, които са с последните модели картове.

Този уикенд имахме доста проблеми, но въпреки всичко нашата цел бе да се борим за първото място. В събота от първата тренировка до генералната тренировка, картинга недозавиваше и имаше различно износване на гумите, тресеше при спиране и установихме половин час преди генералната тренировка, че шасито е скъсано, но успяхме с помощта на много приятели и колеги да оправим проблема, за което съм им много благодарен. В една от тренировките пък, камъче бе влязло в задния венец и беше счупило един зъб, но пак колеги ни услужиха със заден венец, за което пак благодаря.

Отново бяхме на състезание с ограничен брой гуми, които трябваше да ползваме за финалите, а някой от конкурентите ни имаха по 3-4 комплекта гуми.

Страхотен сезон, надявам се догодина да е още по-добре за нас. Отново ще се състезаваме в картинг шампионата и силно се надявам да ни забележат рекламодатели, за да осъществим нашите планове, към момента най-големия ни разход са гумите. За един нормален сезон ни трябват поне 13 комплекта, а мен лично сега през зимната пауза ме очаква и ревизия – на състезателния и на тренировъчния картинг.“


Част от успехите на Юлиан Серафимов в картинга:

  • 2019г. – Шампион в клас KZ; Балканска Купа
  • 2018г. – Шампион в клас KZ
  • 2017г. – Шампион в клас KZ
  • 2016г. – Шампион в клас KZ

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юли, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Картинг

X