Connect with us

Други

40 състезателя ще се състезават на Калояново през този уикенд

40 състезателя подадоха заявка за участие в предстоящия предпоследен кръг от националния шампионат по затворен маршрут – “Писта Дракон” (4-5 ноември).

По десет пилота са подали заявка за участие в сериите “Спорт” и “Туринг”. В серия “Лада” са се заявили единадесет състезателя, докато в най-престижния клас броят на заявените е девет.

Сред участниците са имена като Румен Киров (Subaru Impreza), Илия Царски (Mitsubishi Lancer evo IX), Пламен Камбуров (Mitsubishi Lancer Evo IX), Искрен Веселинов (Honda Civic), Крум Крумов (VAZ 21074) и Станислав Парижков (Opel Kadett).

Състезанието ще се проведе на добре познатата на всички автомобилни ентусиасти “Писта Дракон,” разположена до село Калояново.

По програма в събота ще са тренировките и квалификацията, които стартират от 12:00 часа. Церемонията по откриване на състезанието ще се проведе в неделя от 10:30 часа. Старта на първата серия е от 11:00 часа, като всяка една серия ще се състезава в рамките на 14 обиколки.

Състезателния уикенд стартира в събота с тренировки и квалификации от 12:00 часа. Церемонията по откриването ще се проведе в неделя от 10:30 часа, половин час преди старта на първата серия.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

април, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Други

X