Connect with us

Мотоциклетизъм

41 български мотокросисти се отправят в Гърция

41 български мотокросисти от 15 клуба ще участват в 6-ия кръг на BMU European motocross championship край Кавала, Гърция.

Най-много са участниците ни при младите – 22-ма (4 в МХ 50, 10 в МХ 65, 5 в МХ 85 и 2 в МХ 2 Junior), което е показателно за положителното развитие на мотокроса у нас.

В Гърция ще карат лидерите в подреждането в РШ при 50-кубиковите Георги Вендов с „Husqvarna“ от „АИТ рейсинг тийм“, при 65-кубиковите – Георги Гинов с „Husqvarna“ от „Мото спорт Варна“, при 85-кубиковите – Дани Цанков с „Yamaha” от „М6 Yamaha рейсинг тийм“, както и вторият в шампионата ни при Джуниърите – Цветан Бузин с „Yamaha“ също от „М6 Yamaha рейсинг тийм“.

В клас МХ 1 ще разчитаме отново на Майкъл Иванов с „Husqvarna“ от „АИТ рейсинг тийм“, който не познава вкуса на загубата у нас и на Балканите този сезон, в МХ 2 – на втория в подреждането в РШ Виктор Нейчев с „GasGas“ от „Airmax рейсинг тийм“, в МХ пореден успех ще гони лидера в шампионата Григор Царев с „GasGas“ от „Джи ар си моторспорт 2020“, като сериозно участие България ще има както при Senior-ите, така и в групата 55+.


Източник: БФМ

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юли, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Мотоциклетизъм

X