Connect with us

Формула 1

Алекс Албон излезе от интензивното

Пилотът от Формула 1 Алекс Албон е излязъл от интензивно лечение, където беше приет след получена дихателна недостатъчност, породена от анестетични усложнения след операцията му през уикенда за апендицит.

Това съобщи неговият екип в отбора на Уилямс в понеделник, предава БТА.

26-годишният Албон участва в тренировките в петък за Гран При на Италия в неделя, но се почувства зле в събота и беше опериран в болницата “Сан Джерардо” в Монца. Пилотът си тръгна точно преди последната свободна тренировка, обяснявайки желанието да влезе в болница заради “известно, но необичайно усложнение”. След това той е бил “реинтубиран и преместен в интензивно отделение за поддръжка”.

Алекс Албон беше изключен от апарата за изкуствено дишане и подкрепа на белите дробове рано в неделния ден. Тогава от Уилямс обясниха, че той е в общото отделение и там ще остане до очакваното връщане у дома му, планирано във вторник.

Алекс Албон се възстановява и е напълно концентриран върху участието си в Гран При на Сингапур в края на месеца, се казва още в съобщението. Вчера той беше заменен от младия нидерландски пилот Ник де Фрийс, който преди година и половина спечели титлата във Формула 2.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Фен магазин

Предстоящи състезания

септември, 2022

24сепAll Day25Писта София 20221 КРЪГ

24сепAll Day25Автокрос Търговище 20222 КРЪГ

25сепAll DayГимкхана Средец 20221 КРЪГ

Още Моторспорт

Още от Формула 1

X