Connect with us

Легионери

Александър Димитров спечели сръбския планински шампионат за 2023 г.

За втора поредна година шампионската титла в генералното класиране от планинския шампионат на Сърбия я печели българин

Един от най-добрите ни състезатели в планинския и пистов шампионат на България, Александър Димитров, по-известен в моторспорт средите с легендарния си псевдоним “Пъчката”, успя да надвие конкуренцията в планинския шампионат на Сърбия.

Димитров не само, че спечели първото място в своя клас до 1600 куб.см., но и успя да победи всички претенденти в генералното класиране за годината, като се справи с конкуренти от по-високите класове.

Нека припомним, че след успешния сезон 2022 за Илия Царски, титлата отново отива в България и така за втора поредна година, наш пилот, печели планинския шампионат в западната ни съседка.

На първо място благодаря на ASU “AS” Zaječar и на неговия мениджър, по-известен като “Гага”. Благодаря много и на PROBLAST, Green Fox Motorsport и IA Trans.

Имахме 11 състезания през сезона, като успях да спечеля 10. В първата надпревара ми изгоря електрониката и това ми изяде победата. В генералното класиране записах 7 втори места и 3 първи, което ме прави шампион на Сърбия в планинския шампионат за 2023. Преди последното състезание водех само с една точка и съм щастлив, че успях да победя в края на шампионата.

Автомобила ми беше много добре подготвен за сръбските трасета. Без сръбския тим и “Гага”, най-вероятно нямаше да стана шампион, помогна ми изключително много през сезона. Догодина пак ще се върна в западната ни съседка и ще се състезавам отново същия тим.“, споделя Александър Димитров, шампионът за 2023 година на Сърбия.

Илия Царски спечели шампионската титла в Сърбия

ONBOARD: Александър Димитров (Пъчката) – Honda Civic – Планинско Осогово 2020 (Манш 2)

Александър Димитров се завръща в пистовия шампионат по-рано от планираното

 

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

април, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Легионери

X