Connect with us

Други

Александър Томов и Явор Брънков завършиха четвърти в първия си европейски старт

Дебютиращият зад граница екипаж, завърши успешно първото си рали от календара на FIA ERC (European Rally Championship).

Българите стартираха по тежкото рали “ди Рома Капитале” с четвърти резултат в клас ERC4 в суперспециалния етап в сърцето на италианската столица Рим.

Само дуото Томов/Брънков, водено от мениджъра на отбора Петър Гьошев (Motorsport Academy), както и един румънски екипаж пилотираха автомобил Renault Clio RS от по-слабата категория Rally5 в клас ERC4 при мъжете, където конкуренция им по-расовите автомобили категорията Rally4.

След седмата отсечка в края на съботния ден Александър Томов и Явор Брънков заемаха отново четвъртата позиция в класа си, като след последната отсечка в неделя и въпреки техническите проблеми, които успяваха да отстраняват в хода на ралито, българите преминаха финала на италианското рали на същата позиция.

След успешното си представяне в първото си европейско участие Александър Томов гледа смело напред към предстоящото класическо рали “Стари Столици” (5-6.08.2023), а амбициите на отбора след това са за още участия зад граница.

Незабравяйте да се абонирате за YouTube канала на Pitlane.TV, където скоро ще намерите и онборд кадри от автомобила на Александър Томов и Явор Брънков от рали “Рома ди Капитале” 2023.


Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

март, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Други

X