Connect with us

Легионери

Български екипаж стартира във Fenix Rally

Международният рали-рейд маратон Fenix Rally започна днес, 14-и март и ще продължи до 22-и този месец в Тунис. Тазгодишното издание е трето на въпросното състезание и е организираното от български автомобилен ветеран – Александър Ковачев и неговият международен екип RBI Sport. Състезанието е с дължина на маршрута от над 2000 километранъпртова е т Българи атакуват офроуд маратон в Тунис.

Fenix Rally 2023 ще стартира от средиземноморския курорт Джерба, в югоизточната част на Тунис, откъдето участниците ще се отправят към пустинята Сахара за 8 вълнуващи състезателни дни. В менюто на маршрута са някои знакови места и области в Тунис, включително снимачната площадка на легендарните „Междузвездни войни“, пред която ще е финалът на един от етапите.

Участниците ще се сблъскат с всички възможни особености на терените в Тунис като черни и планински пътища, пясък и, разбира се, множество дюни от всякакъв вид и калибър. Надпреварата, която е в духа на легендарни състезания като „Дакар“ и „Рали Мароко“, е отворена за мотоциклети, ATV-четириколки, автомобили и камиони.

Над 100 машини от всички класове ще застанат под стартовата арка, като ще трябва да преодолеят трасе с дължина от над 2000 километра, от които около 1600 ще са специални етапи, с дължина от 150 до близо 400 километра всеки.

И тази година Fenix Rally няма да мине без българско участие. В класа на автомобилите ще видим екипажа Дончо Цанев – Зорница Тодорова, които ще дебютират в офроуд маратона. Още по-интересното е, че техният състезателен прототип е само със задно задвижване. Родният тандем, обаче, има самочувствие, тъй като миналата есен спечели друго от състезанията организирани от RBI Sport – Balkan Offroad, което се проведе в Румъния, при доста тежки условия с много кал.

Още няколко български машини ще вземат участие в категорията Discovery, която предлага изпитване на уменията зад волана и с навигационната книжка по състезателните трасета, но без натиска на хронометъра.

Източник: БТА

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

май, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Легионери

X