Connect with us

Картинг

Българският тим Bardahl RT спечели финалното за сезона “ЕКО 7 часа на Гърция”

Димитър Гайдов, Николай Лисев и Станислав Неделчев триумфираха в седемчасовата надпревара на гръцката писта “Серес”

Сезонът в Европейския картинг шампионат по издръжливост приключи през изминалия уикенд на пистата „Серес“ в Гърция, която за първи път попадна в календара на Karting Events Bulgaria. Цели 50 екипажа, сред които представители на Италия, Швейцария, Гърция, България и Сърбия, стартираха в неделя седемчасовата надпрева, в която интригата се запази буквално до последната обиколка.

Българският екип Bardahl RT, който потегли от полпозишън благодарение на впечатляващото представяне на мокро в квалификацията на Димитър Гайдов, завърши само на 24 секунди пред италианците Dammuso Dad&Son (Елио Лукеси и Иван Ботари). Редом до тях на подиума се качи швейцарският тим Play Kart (Даниел Манети и Жулиен Делакретаз), който също финишира в обиколката на лидерите.

Четири различни по националност отбора попаднаха на първите четири позиции в крайното класиране. Гръцкият Atlas с Дарко Йовановски и Стаматис Манос Папангелу останаха на обиколка от победителите и само на крачка от бронзовите медали.

Play Kart си тръгна от Серес не само с подиум в генералното класиране, но и с убедителна победа в категория GOLD, където вторият тим на швейцарците с пилоти Андреа Гидини и Мауро Анджелини завърши на обиколка пред българите Turbo Brothers (Иван Иванов и Светослав Илиев). Джуниърите на Sofia Karting Ring Адриан Аначков и Владислав Ангелов допълниха челната тройка.

При аматьорите в Silver първото място бе за Heat Racing (Борис Тодоров и Иван Гошич), следвани от Run for Fun (Пламен Асенов, Стефан Попов и Михаил Стойчев) и VMware Racing (Александър Костов, Димитър Костов и Владимир Петков)

Седемчасовата неделна надпревара бе апогеят на състезателния уикенд в Серес, но съботното четиричасово състезание вдигна още повече адреналина заради проливния дъжд на старта. Въпреки тежките атмосферни условия всички 51 екипажа минаха покрай карирания флаг. Победата отново спечели Bardahl RT, а Iceman Racing направи българския успех двоен, финиширайки с минута изоставане. Третото място отново бе за Play Kart.

“EKO 7 часа на Гърция”, което влезе в календара на Karting Events Bulgaria като финална бонус надпревара за 2023 година, ще остане в Европейския картинг шампионат по издръжливост и през следващия сезон. Списъкът за 2024 година включва общо шест надпревари, разпределени в три държави, като 24-часовите състезания ще бъдат две – „ЕКО 24 часа на България“ на 8 и 9 юни в Кюстендил и “24 часа на Словакия” на 28 и 29 септември.

Повече информация за сезон 2024 в Европейския картинг шампионат по издръжливост може да намерите на официалната страница на Karting Events Bulgaria.

 

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

май, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Картинг

X