Connect with us

Легионери

Четвърта позиция за Мартин Стоянов и Цецо Илиев в двучасов ендурънс

Дуото Стоянов/Илиев остана на крачка от третата позиция в състезанието на френската писта Магни Кур

Страхотен представяне на двамата пилоти Мартин Стоянов и Цветан Илиев в двучасовото състезание на пистата Маникур, Франция. Двамата си поделиха състезателната седалка, пилотирайки спортния автомобил Mygale Myspider, а Мирослав Петков бе човека от питлейна, който определяше стратегията на самото състезание.

След добра квалификация, отбора потегли на старта от четвърта позиция. В хода на самото състезание, Стоянов бе по-постояният пилот и респективно бе на пистата 90 минути, като в средата на състезателната дистанция Цветан Илиев допринесе за отбора със своя 20-минутен стинг. Движейки се през по-голямата част на трета позиция, проблем в механизма за превключване на скоростите принуди отбора да влезе за още един бокс. Така малко преди края на състезанието, техническият проблем попречи на двамата българи да се качат на подиума.Ето как коментираха изминалото състезание, двамата старейшини в отбора в социалната мрежа FacebookМирослав Петков:

Завърши първото състезание на Martin Stoyanov с кола, 2-часа ендуранс на Магни Кур.

Марти изпълни целите повече от добре! Първо беше най-бърз в екипа и второ навъртя много обиколки. Въпреки, че бяхме за пръв на тази писта и за първи път в тази кола, Марти записа 4-то време в квалификацията. На старта на „ендуранса“ загуби позиция, но бързо влезе в ритъм и стигна до 3-то място. Почти през цялото време, Марти запазваше третото място, като само проблем в пневматичното превключване на скоростите, което маханиците отстраниха за около минута, го принуди да загуби една обиколка в бокса!

Марти кара общо 90 от 120-те минути състезание, като постоянно свикваше с колата и пистата и записа най-бързата си обиколка в състезанието четири обиколки преди края.

Партньор на Марти в това състезание бе многократният шампион на България в пистовите и планински състезания Цветан Илиев. Въпреки техническия проблем който ни костваше третото място, Марти записа трета най-бърза обиколка в състезанието,  като двамата по бързи пилоти от него са инструктори в училището за пилоти на Магни Кур! Така че, не лош дебют в автомобилно състезание!Цветан Илиев:

Страхотно каране на Марти, беше бърз, издръжлив и постоянен. Победи ме безапелационно.

Млада надежда, която заслужава специално внимание! Впечатляващо представяне, а е само на 13 години.

Благодаря и на Миро за добрата стратегия, а двамата с Марти са страхотен екип.

Пожелавам им късмет и много победи!Видео:

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юли, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Легионери

X