Connect with us

Мотоциклетизъм

Дани Цанков с покана за лагера на Yamaha в Испания

Дани Цанков спечели суперфинала на “YZ bLU cRU FIM Europe Cup” в клас МХ85, който се проведе в Сен Жан Д’Анжели (Франция).

Състезателят на “М6 Yamaha рейсинг тийм” доказа класата си и след като миналата година завърши на второто място, тази година стъпи на върха в надпреварата.

Възпитаникът на Мартин Тодоров изпревари Луис Сантеусиано (Швейцария) и представителя на домакините Тим Ланж, след което е получил покана да участват в лагера на “Ямаха”, който ще се проведе в началото на ноември, предава БТА.

“Веднага след състезанието получихме покана да се включим в лагера на “Ямаха”, който ще се проведе в началото на ноември в Испания”, разкри Мартин Тодоров, личен треньор на Дани Цанков и главен мениджър на “М6 Yamaha рейсинг тийм”.

“Много съм щастлив, защото тази победа не дойде никак лесно. Преминахме през доста неприятности. В събота имахме проблеми с мотора. За това Дани направи само две обиколки по време на тренировките. В неделя излезе на бариерата 36-и и стартира от най-външната част на трасето. Направи суперстарт, като в първия завой влезе пети. След това в рамките на две обиколки вече беше на втора позиция, а след пет поведе колоната. През цялото време поддържаше разлика от около 12 секунди от втория и над 20 от третия. Дани е изключително щастлив. Отдъхна си, защото беше много притеснен след проблемите в събота. Притесняваше се, че ще стартира от последното място. Важното беше, че взе участие и то приключи по най-щастливия за нас начин”, добави Тодоров.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

април, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Мотоциклетизъм

X