Connect with us

Мотоциклетизъм

Долна Митрополия домакинства този уикенд кръгове от пистовия и супермото шампионат

За пръв път през този сезон летищен комплекс „Долна Митрополия“ край Плевен ще домакинства на кръгове от „Inbet Road racing championship 2023“. Очакват се над 100 състезатели от близо 25 клуба, като освен 5-ия и 6-ия кръг на пистовия ни шампионат, ще се проведат и стартовете от 3 и 4 кръг от шампионата ни по супермото.

При 125-кубиковите машини начело с пълен актив от точки е Пламен Христов от МСК „Плевен“ с „Aprilia“, който събота и неделя ще има доста по-голяма конкуренция в класа си. Повече състезатели се очакват и в SSP 300, като в класа начело е Геновева Кънева от МК „Боляри“ с Yamaha“ с аванс от 4 точки пред Румен Димитров от „СБ мото рейсинг тийм“ с „Yamaha“.

В SSP 600 лидер в подреждането е Васил Кичуков от „АИТ рейсинг тийм“ с „Yamaha“ 81 точки, 3 повече от Александър Александров от „СБ мото рейсинг тийм“ с „Kawasaki“. Начело в Superbike без загуба от началото на сезона е Мартин Чой от „Еко BMW МС77 рейсинг тийм“ с BMW, следван от пилотите на МК „Боляри“ Димитър Митов и Цветелин Пенчев.

В шампионата ни по Супермото в клас SM Junior 65 лидер е Кристиан Андреев от „СБ мото рейсинг тийм“ с КТМ с 97 точки, 6 повече от втория Божидар Иванов от „Киппен МХ рейсинг тийм“ с „Kawasaki“. В SM Junior 85 с по 94 точки първото място делят Полина Иванова от „Киппен МХ рейсинг тийм“ с „Kawasaki“ и Стефан Драганов от „АИТ рейсинг тийм“ с „Husqvarna”.

В S3 начело е Живко Иванов от „Елхово рейсинг тийм“ с КТМ със 100 точки, 88 има вторият Никола Досев от „НСА моторспорт“ с КТМ. В SM Formula Красен Кънчев от МСК „БГ пауър“ с КТМ е начело, пред Ангел Траков от „АИТ рейсинг тийм“ с „Husqvarna” и Десислав Цеков Desislav Cekovот МСК „Хард райдърс“ с „Husqvarna”.

Серизона битка се очертава в Open класа, в който след стартовете във Враца, лидер в подреждането е Красен Кънчев с 97 точки, а след него с минимално изоставане се нареждат Светлин Иванов от „БС рейсинг тийм“ с КТМ и Веселин Иванов от МСК „Плевен“ с „Honda“.

Стартовете са в събота от 13 часа и в неделя от 11, а входът за зрителите е свободен.

Източник: БФМ

 

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юли, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Мотоциклетизъм

X