Connect with us

Писта

Допълнително обезопасяване на трасето за Писта Бургас

Допълнителни трафик бариери, гуми и бали ще бъдат поставени на критичните точки от трасето.

Организацията по първия кръг на шампионата на затворен маршрут (Писта Бургас) върви с пълна сила. От няколко дни в зоната на трасето кипи усилена работа по почистване и окосяване на зелените площи. След това предстои дезинфекция на зоните където се очаква да има публика. Предвид студената и дъждовна пролет и вероятността от валежи, превантивно се почистват се отводнителните канали, вървящи успоредно на трасето. В зоната на сервизния парк (локалното платно над ул. Крайезерна) ще бъдат изкърпени всички появили се дупки, както подмяната на част от шахтите.

Освен всички стандартни дейности, организаторите ще поставят допълнителна обезопасяваща линия в зоната след трети завой, която да не позволява при евентуален контакт между 2 коли, същите да се насочат с опасна скорост към сектора със зрители.

Така ще изглежда допълнителната линия след завои №3 на Писта Бургас

Така ще изглежда допълнителната линия след завои №3

Бетонените трафик бариери ще бъдат инспектирани и при необходимост ще бъдат поставяни допълнителен ред бали и гуми (към момента пред същите има 2 реда гуми).


“Разиграли сме всякакви хипотетични сценарии, за да предвидим критичните точки на трасето и да ги обезопасим.”

Това бяха думите на Радко Петров (организатор на Писта Бургас) към полицията на провелата се вчера работна среща.


Ограничен ще бъде броя на акредитираните лица в зоната на трасето (фотографи и видео оператори). След края на всяка тренировка или състезателен манш те ще могат да се придвижат от точка А до точка Б с автобус осигурен от организатора.

През последните 24 часа има получени доста заявки, като организаторите молят пилотите и екипите които имат планове да участват, да не чакат до последния момент, за да може по-бързо и лесно да бъде планирано настаняването им. Опцията за подаване на заявки за участие изтича в Понеделник (3 Май).

Състезанието ще бъде първи кръг от националния шампионат на затворен маршрут. Конфигурацията ще остане същата, използвана през 2017, 2018 и 2019 година. През 2020 г. надпреварата на няколко пъти беше отменена поради епидемиологичната обстановка в страната.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

април, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Писта

X