Connect with us

Рали

Елфин Еванс на крачка от победата във Финландия

Британецът Елфин Еванс с „Тойота“ спечели седем поредни скоростни отсечки и се доближи на крачка от втора победа в рали Финландия, девети кръг от световния рали шампионат.

При оставащи само четири етапа и общо 51.64 километра по бързите чакълени пътища в неделя, победителят от 2021 година Еванс има комфортна преднина от 32.1 секунди преди белгиеца Тиери Ньовил с „Хонда“.

Британецът стартира днешния ден с 6.9 секунди аванс, но кара стабилно през ранните влажни отсечки и отново в по-сухи следобедни условия, за да натрупа убедителна преднина.

„Очевидно това е добра позиция, но разбира се, има още етапи, които предстоят утре. Фокусът ще бъде върху това и ще се опитаме да продължим да караме успешно“, каза Еванс.

Лидерът в генералното класиране и действащ световен шампион Кале Рованпера (Финландия) с „Тойота“ отпадна от домашното си състезание в петък, давайки шанс на Еванс да намали изоставането от своя съотборник при четири оставащи кръга до края на кампанията. Рованпера стартира надпреварата с предимство от 55 точки пред най-близкия си съперник Еванс след осем от общо 13 кръга.

Японецът Такамото Кацута с „Тойота“ спечели последната скоростна отсечка в съборния ден, завършвайки пред Ньовил и уелсеца. Той е трети в генералното класиране с пасив от 1:27.8 минута зад Еванс.

Източник: БТА

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юли, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Рали

X