Connect with us

WRC

Елфин Евънс оглави шейкдауна преди рали Португалия

Британецът Елфин Евънс с „Тойота Ярис“ записа първо време в шейкдауна на рали Португалия, пети кръг за сезона от световния автомобилен шампионат.

Победителят в надпреварата през 2021 година Евънс беше най-бърз по 4,61-километровото трасе край Балтар в окръг Порто с време 2:53.4 минути. Той изпревари само с десета от секундата Есапека Лапи (Финландия) с „Хюндай i20“, а трети на половин секунда завърши първенецът в ралито през 2019 година От Танак (Естония) с „Форд Пума“.

Световният шампион и защитаващ титлата си от миналата година в Португалия Кале Рованпера (Финландия) с „Тойота Ярис“ се нареди седми с пасив от 1.6 секунди. Веднага след него на още 2 десети от секундата е победителят през 2018 година Тиери Нювил (Белгия) с „Хюндай i20“.

Ралито продължава днес с 8 от общо 19 скоростни отсечки и ще завърши в неделя във Фафи след изминаването на общо 329.06 състезателни километра.

Eвънс с 69 точки е с равен актив с лидера в генералното класиране за сезона Себастиан Ожие (Франция) с „Тойота Ярис“, който има пет победи в рали Португалия в кариерата си, но през този сезон не участва.

Източник: БТА

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юли, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от WRC

X