Connect with us

Формула 1

Фернандо Алонсо ще се извини на Люис Хамилтън

Фернандо Алонсо обеща да се извини лично на Люис Хамилтън за това, че нарече британския пилот на Мерцедес „идиот“. Това се случи по отборното радио на Алпин след катастрофа между двамата състезатели в началото на Гран при на Белгия през миналия уикенд.

„Когато го видя, ще му се извиня. Казаното от мен не е истина и си има достатъчно факти, които са доказателство за противното. Нямам никакъв проблем с Люис. Напротив – уважавам го много“, заяви той, цитиран от агенция ДПА, предава БТА.

„Той е шампион и легенда в наше време. Когато кажеш нещо и то е насочено най-вече срещу британски пилот, медиите не се спират. Ако кажеш за някой от Латинска Америка такова нещо, то по-скоро се приема като забавна случка. Срещу другите е по-сериозно.

„Извинявам се. Не мислех, когато говорех. Нямаше за какво да се обвиняваме в този момент, тъй като беше първа обиколка и с него бяхме много близо един до друг. Моментът бе нагорещен, адрелинът бе висок и се надпреварвахме за второто място. В такива случаи подобен коментар не е рядко срещан.

„Всичко се чу по радиото, а аз мисля, че на пилотите ни е нужно повече уединение. В бъдеще ще бъда по-тих, защото не ми се става част от нещо, с което не съм съгласен“.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юни, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Формула 1

X