Connect with us

Картинг

Френски триумф на второто издание на „Еко 24 часа на България“

За втора поредна година картинг пистата в град Хасково се превърна в арена на много адреналин и високоскоростни емоции, които държаха под напрежение всички състезатели по време на оспорваната надпревара.

В  старта на „Еко 24 часа на България“, даден точно в 12 часа, на 12 юни се включиха пилоти от 16 нации, разпределени в 42 отбора, които се състезаваха в две категории: Gold до 84 кг и Pro до 94 кг.

В класирането в категория PRO, първи, за втора година, се класира френският отбор на MRK Pro, който навъртя 1 576 обиколки и изминати близо 1700 километра, а на втората позиция остана отново френски отбор -Kart&Diem Pro, завършил с 2 обиколки зад победителите. В този отбор бе и най-предно калсиралия се българин – Георги Ванков. На трето място финишира отборът от Швейцария -Eiriz Racing Suisse 2 с изоставане от 3 обиколки от първата позиция. В този отбор отново имаше и българско участие – в лицето на Венцислав Василев и Веселин Паунов, който направи и най-бързата обиколка за цялото състезание.  В категория GOLD първи завърши швейцарският отбор на Eiriz Racing Suisse 3, среброто отиде при един от българските отбори – Pro Racing Team, a на трето място в категорията се класира тимът на Beokart GP от Сърбия.

Няма налично описание.

И този път статистиката показа удивителни резултати. За едно денонощие на картинг пистата в град Хасково, отборите навъртяха общо над 60 000 обиколки и точно 1 440 минути постоянно каране. Организаторите отново успяха да предизвикат всички състезатели като точно на 12-ия час от старта на надпреварата, в полунощ, посоката на движение на трасето бе обърната,  като това бе съпроводено от зрелищна заря. Промяната  бе голямо изпитание и натоварване за духа и тялото на всички пилоти, които трябваше да се преборят  с липсата на сън и преумората, която изпитваха след 12 часа каране.

По традиция и тази година срещу професионалните картинг състезатели се изправи и „Отбор на звездите“. В него взеха учатие актьорът Наум Шопов, певецът Рафи Бохосян, олимпиецът Йордан Йовчев, ултрамаратонецът Краси Георгиев и единственият българин пилотирал Формула 1 – Владимир Арабаджиев. В “Звездният отбор” са и младият картинг пилот – Калоян Върбицалиев, инфлуенсърът Радо – известен като Epic Bath Guy, както и Александър Данчев – Shondy. Те завършиха на последно място, но представянето им донесе страхотни емоции, усмивки и незабравими спомени.

Няма налично описание.

В състезанието участие взе и  отборът на „ЕКО и приятели“, създаден от представители на медии, служители на ЕКО България и победителя от специална онлайн игра, показал най-добро време на предварителните квалификации.

‘ЕКО 24 часа на България”, e част от Европейския картинг шампионат за издръжливост, който ще продължи с още два старта – на 29 август – „ЕКО 8 часа на България”, на писта “Пауталия”, гр. Кюстендил  и на 2-3 октомври – „ЕКО 24-часа на България”, на картинг писта “Хасково”, гр. Хасково.

Организаторите се включиха и в благотворителната кампания за малкия Гого от Хасково като  предоставиха част от средствата, събрани от таксите за участие в състезанието за неговото лечение.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

март, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Картинг

X