Connect with us

Легионери

Иван Влъчков с два подиума на Хунгароринг

Иван Влъчков записа два подиума в първото си състезание за сезона. Той участва във втория кръг от шампионата на FIA CEZ ESET Cup Series, който се състоя миналия уикенд на прочутата писта Хунгароринг в Унгария. Влъчков кара добре познатия автомобил Sin Car R1 GT4, като бе сред автомобилите в клас D4 GTX. В съботния ден той завърши на 4-о място в ендуранс състезанието, продължаващо 1 час плюс 1 обиколка. А в спринтовата надпревара от 25 минути се класира 3-и след отлична езда.

Днес за Влъчков предстоеше още едно спринтово състезание. След 3-о място в квалификацията, Иван успя да задържи тази позиция в надпреварата, като се нареди 13-и в общото подреждане, което включваше общо 25 автомобила.

„Много ми хареса състезанието, колата е супер бърза, но още се опознаваме, заяви Влъчков. – Много сме близо до върха в класа, но все още сме под него! Надявам се в следващите състезания да сме още по бързи. Благодаря на всички който ме подкрепят, както и на механиците и на моето семейство.“

Следващия кръг от шампионата ще се проведе на 20-21 май на пистата Ред Бул Ринг в Австрия, в който Влъчков също планира да участва.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юли, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Легионери

X