Connect with us

Планинско

Иван Влъчков с победа в своя клас на планинско Шипка Дамасцена

Иван Влъчков с Хонда Сивик стана победител в своя клас Е1 до 2000 куб.см на планинско Шипка Дамасцена. Надпреварата бе първи кръг от Националния шампионат.

Пилотът на АСК Дамасцена-Алба кара и в двата състезателни манша днес. В първия той постигна време 2:48.200 мин, а във втория свали до забележителните 2:45.380 мин. Така той зае 7-о място в общото класиране.

Пред Влчъков се класираха само пилоти със значително по-мощни автомобили.

Втори в Е1_2000 след него е друг състезател на АСК Дамасцена-Алба – Валентин Георгиев с Хонда Сивик. Той е 16-и в общото класиране.

Състезанието беше генерална репетиция за Влъчков преди участието му на Писта София, която ще се състои на 24 септември и ще е първия кръг от Националния шампионат на Затворен маршрут.

„Радвам се, че се върна в календара това прекрасно състезание! Организацията беше прекрасна както винаги, времето ни направи изненади, но важен е крайният резултат. Той е повече от перфектен – 7-ми в генералното и първи в класа, заяви Влъчков.

„Успяхме да победим много по-силни автомобили от нашия. Благодаря на HTI България, на механиците и най вече на Стоян Стоянов от Дамасцена. Победата посвещавам на моята майка, която днес (18 септември) има Рожден ден! Да е жива и здрава.“

 

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

май, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Планинско

X