Connect with us

Планинско

Иван Влъчков с победа в своя клас на планинско Шипка Дамасцена

Иван Влъчков с Хонда Сивик стана победител в своя клас Е1 до 2000 куб.см на планинско Шипка Дамасцена. Надпреварата бе първи кръг от Националния шампионат.

Пилотът на АСК Дамасцена-Алба кара и в двата състезателни манша днес. В първия той постигна време 2:48.200 мин, а във втория свали до забележителните 2:45.380 мин. Така той зае 7-о място в общото класиране.

Пред Влчъков се класираха само пилоти със значително по-мощни автомобили.

Втори в Е1_2000 след него е друг състезател на АСК Дамасцена-Алба – Валентин Георгиев с Хонда Сивик. Той е 16-и в общото класиране.

Състезанието беше генерална репетиция за Влъчков преди участието му на Писта София, която ще се състои на 24 септември и ще е първия кръг от Националния шампионат на Затворен маршрут.

“Радвам се, че се върна в календара това прекрасно състезание! Организацията беше прекрасна както винаги, времето ни направи изненади, но важен е крайният резултат. Той е повече от перфектен – 7-ми в генералното и първи в класа, заяви Влъчков.

“Успяхме да победим много по-силни автомобили от нашия. Благодаря на HTI България, на механиците и най вече на Стоян Стоянов от Дамасцена. Победата посвещавам на моята майка, която днес (18 септември) има Рожден ден! Да е жива и здрава.”

 

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Фен магазин

Предстоящи състезания

септември, 2022

24сепAll Day25Писта София 20221 КРЪГ

24сепAll Day25Автокрос Търговище 20222 КРЪГ

25сепAll DayГимкхана Средец 20221 КРЪГ

Още Моторспорт

Още от Планинско

X