Connect with us

Гимкхана

Какви всесезонни гуми предлага Michelin

Тайната на високото качество на продуктите под марката Michelin се крие в използването на иновативни технологии при създаването на каучуковата смес

В магазините основно са достъпни зимни и летни модели, но съществуват и универсални решения за всички сезони. Такива се предлагат и от марката Michelin. Какви са техните особености?

С какво се отличават всесезонните гуми на Michelin

Тайната на високото качество на продуктите под марката Michelin се крие в използването на иновативни технологии при създаването на каучуковата смес, споделят от online магазин Medina-Med. Тя е с добавен силициев диоксид, което увеличава плътността и гъвкавостта на каучука, така че той с право е бил наречен “интелигентен”. Това позволява на всесезонните автомобилни гуми да се адаптират към различните екстремни зимни и летни условия, както и към високите или изключително ниски околни температури.

Качествените всесезонни гуми на Michelin са с триизмерен протектор. Тоест, от едната страна се постига повишена контактна площ с пътя, а от другата – разнообразна геометрия на ламелите. Това позволява отличното поведение на превозното средство както в условия на дъжд и суха настилка, така и при заснежени терени.

всесезонни гуми Michelin

всесезонни гуми Michelin

Какви актуални модели се предлагат

Новите предложения са в различен размер и в зависимост от колко цола се нуждаете, в продуктовата гама на Michelin могат да се открият следните модели:

  • CrossClimate – отличават се с подобрена каучукова смес, даваща възможност за експлоатация в различните екстремни условия през цялата година. Отличават се с ниския шум по време на път и подобрената оптимизация на разхода на горивото;
  • CrossClimate + XL – усъвършенстваният вариант на по-горе описания, при който допълнението е в иновативната технология Traction Booster Compound. Това означава, че каучуковата смес е с многослойна структура, позволяваща запазване на отличните свойства дори и при износване на протектора;
  • Agilis CrossClimate – тези всесезонни гуми комбинират в себе си технологията на V-образната шарка на протектора с триизмерните ламели, което значително подобрява поведението на превозното средство в различните зимни и дъждовни условия.

Този тип продукти са много добър и бюджетен вариант, когато имате нужда да заложите на сигурност. 

Кога е подходящо използването на всесезонни гуми

Експертите препоръчват слагането им само в регионите с мек зимен климат, където температурния диапазон варира в границите от +5 до -10 °C (минимум). Използват се и в случаи на пътуване само по асфалтирани настилки и когато снеговалежите не са обилни. Това ще позволи на превозното средство да се запази стабилно дори и в условия на лек снеговалеж или дъжд.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Предстоящи състезания

октомври, 2022

07октAll Day09Трявна трофи и рали 20221 КРЪГ

08октAll Day09Планинско Валери Великов 20222 КРЪГ

15октAll DayГимкхана Варна I 20222 КРЪГ

15октAll Day16Рали Вида 20221 КРЪГ

15октAll Day16LIVE НА PITLANE.TVПиста Бургас 20222 КРЪГ

15октAll Day16Дрифт Сливен 20222 КРЪГ

16октAll DayГимкхана Варна II 20223 КРЪГ

21октAll Day23Севлиево траял 20222 КРЪГ

22октAll Day23Планинско Гоце Делчев 20223 КРЪГ

28октAll Day29Рали Сливен 20222 КРЪГ

28октAll Day29Драг Сливен II 20222 КРЪГ

28октAll Day30Брезница Трофи 20223 КРЪГ

29октAll DayГимкхана Варна III 20224 КРЪГ

30октAll DayГимкхана Варна IV 20225 КРЪГ

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Гимкхана

X