Connect with us

Гимкхана

Какви всесезонни гуми предлага Michelin

Тайната на високото качество на продуктите под марката Michelin се крие в използването на иновативни технологии при създаването на каучуковата смес

В магазините основно са достъпни зимни и летни модели, но съществуват и универсални решения за всички сезони. Такива се предлагат и от марката Michelin. Какви са техните особености?

С какво се отличават всесезонните гуми на Michelin

Тайната на високото качество на продуктите под марката Michelin се крие в използването на иновативни технологии при създаването на каучуковата смес, споделят от online магазин Medina-Med. Тя е с добавен силициев диоксид, което увеличава плътността и гъвкавостта на каучука, така че той с право е бил наречен “интелигентен”. Това позволява на всесезонните автомобилни гуми да се адаптират към различните екстремни зимни и летни условия, както и към високите или изключително ниски околни температури.

Качествените всесезонни гуми на Michelin са с триизмерен протектор. Тоест, от едната страна се постига повишена контактна площ с пътя, а от другата – разнообразна геометрия на ламелите. Това позволява отличното поведение на превозното средство както в условия на дъжд и суха настилка, така и при заснежени терени.

всесезонни гуми Michelin

всесезонни гуми Michelin

Какви актуални модели се предлагат

Новите предложения са в различен размер и в зависимост от колко цола се нуждаете, в продуктовата гама на Michelin могат да се открият следните модели:

  • CrossClimate – отличават се с подобрена каучукова смес, даваща възможност за експлоатация в различните екстремни условия през цялата година. Отличават се с ниския шум по време на път и подобрената оптимизация на разхода на горивото;
  • CrossClimate + XL – усъвършенстваният вариант на по-горе описания, при който допълнението е в иновативната технология Traction Booster Compound. Това означава, че каучуковата смес е с многослойна структура, позволяваща запазване на отличните свойства дори и при износване на протектора;
  • Agilis CrossClimate – тези всесезонни гуми комбинират в себе си технологията на V-образната шарка на протектора с триизмерните ламели, което значително подобрява поведението на превозното средство в различните зимни и дъждовни условия.

Този тип продукти са много добър и бюджетен вариант, когато имате нужда да заложите на сигурност. 

Кога е подходящо използването на всесезонни гуми

Експертите препоръчват слагането им само в регионите с мек зимен климат, където температурния диапазон варира в границите от +5 до -10 °C (минимум). Използват се и в случаи на пътуване само по асфалтирани настилки и когато снеговалежите не са обилни. Това ще позволи на превозното средство да се запази стабилно дори и в условия на лек снеговалеж или дъжд.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

март, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Гимкхана

X