Connect with us

Мотоциклетизъм

Какво да очакваме от предстоящия мотоциклетен уикенд в Долна Митрополия?

Снимка: Pitlane.TV

В YouTube канала на Pitlane.TV ще имате удоволствието да проследите съботния и неделния ден от предстоящия състезателен уикенд, край Плевен.

Летищен комплекс „Долна Митрополия“ край Плевен ще е домакин на 9-ия и 10-ия кръг на Балканския пистов шампионат, както и на стартовете от 7-ия и 8-ия кръг на „Inbet Road racing“ шампионата на България. Освен стартовете на писта, на които се очаква да се включат и състезатели от Гърция, Сърбия, Северна Македония, Румъния и Турция, ще се проведат и последните кръгове от шампионата ни по Супермото за 2023.

В събота стартовете започват в 13 часа, в неделя от 11,15 е официалното откриване, а в 11,30 е първият старт за деня.

В класирането за Балканския шампионат на писта в клас SBK начело за момента е Димитриос Каракостас от Гърция със 163 точки, следван от нашите Мартин Чой (125), Милен Георгиев (96) и Димитър Митов (84). В SSP 600 начело е друг грък – Алекс Папагеоргиу, следван от Фъркан Йърълмаз от Турция и Денис Браеску от Румъния, като тук с най-предно класиране от българите е Александър Александров – 8-ми. В клас щок 600 Браеску е начело, следван от Александров и от турчина Тургут Дурукан. Във Ф 600 с най-предно класиране от нашите е Кристиан Георгиев (10), а начело е Муамар Каракайя от Турция.

В клас F 1000 лидер е Александър Ивкович от Сърбия, следван от Акгюн Харун от Турция и от нашия Пламен Бонев. При щоковите машини в този клас водят двама състезатели от Северна Македония – Синиша Кочовски и Христиан Бузалковски, 4-ти в подреждането е Велислав Марков.

В SSP 300 начело е Константинос Мавропулос от Гърция, а с най-предно класиране от българите е Геновева Кънева – 19-та. Нашите обаче доминират в клас SP 125 – Пламен Христов, Димитър Христов и Павлин Петров са на първите три места.

В шампионата ни по Супермото, в SM Junior 65 начело е Кристиан Андреев от „СБ мото рейсинг тийм“, пред Божидар Иванов от „Киппен МХ рейсинг тийм“ и Марк Сзабо от Румъния. При 85-кубиковите лидер е Полина Иванова от „Киппен МХ рейсинг тийм“, пред Стефан Драганов от „АИТ рейсинг тийм“ и Марк Лука Йовита от Румъния. В клас S3 убедително води Живко Иванов от „Елхово рейсинг тийм“, пред Никола Досев от „НСА моторспорт“ и Атанас Леков от „Киппен МХ рейсинг тийм“. Сериозна битка за първото място в SM Open водят съотборниците в МСК „Плевен“ Веселин Иванов и Славомир Иванов, като само 9 точки ги делят в подреждането. След тях е Цветомир Радоев от „Хела мото спорт“. Непредвидима е и ситуацията в SM Formula – начело с по 100 точки са Владислав Димитров от МСК „Плевен“ и Красен Кънчев от МСК „БГ пауър“, а третивт Ангел Траков от „АИТ рейсинг тийм“ има 86.

В коментарното студио водещ ще е Искрен Пондев, а феновете на моторните спортове ще имат късмета и удоволствието, да се насладят на професионалния анализ и коментар, отстрана на човека, който разбира най-много от мотоциклетен спорт – Димитър Господинов, по известен още като Miti Racing.

С 30 годишен опит в мотоспорта, Господинов е основателя на дисциплината супермото в България и първия човек у нас, който се занимава на професионално ниво с телеметрия и дата анализи от 2008г. Обучението в неговото Miti Racing Superbike School, стои зад феноменалните резултати на Ангел Караньотов през 2019.

На 2 септември живото излъчване ще започне от 9:00 часа, а на 3 септември ще започне в 10:00.

Както традицията повелява, така и в това живо излъчване ще има наградата на Pitlane.TV – „Пилот на деня“, в която, под facebook публикация, която ще се появи в неделя сутринта, всички фенове на моторните спортове ще гласуват, чрез коментар, за своите фаворити, изписвайки или тагвайки техните имена/профили.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

април, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Мотоциклетизъм

X