Connect with us

Картинг

Калоян Върбицалиев с нов подиум в италианския шампионат по картинг

Младият българин продължава да впечатлява на европейската картинг сцена с второ място и във втория кръг от престижния картинг шампионат на Италия. Състезанието се проведе на картинг писта Адрия при сериозна конкуренция от близо 50 пилота.

Състезателният уикенд не започна по най-добрия начин като в свободните тренировки пилотът ни имаше технически повреди, които го оставиха без почти никакви свободни тренировки, което доведе до незадоволителната 17-та позиция в квалификациите за време. Това отреди Калоян да стартира от позиции извън челната десетка в квалификационните маншове. Въпреки това, след много оспорвани битки, той завърши на шеста и осма позиция маншовете.В най-важните финални надпревари, българинът завърши на пета позиция в първия финал стартирайки осми. Във втория финал младият ни пилот заемаше едва 10-та позиция в първата обиколка след не особено добър старт. След това обаче, той показа отлична бързина и започна постепенна битка за класиране в челните позиции. Благодарение на своята борбеност, Върбицалиев успя да догони лидерите и да участва в борбата за победата до последния завой, заемайки втората позиция.

Върбицалиев държи и втората позиция във временното класиране за шампионата, който продължава с трети кръг (от пет) с две надпревари на 22-ри и 23-ти май, на пистата Вал Вибрата.

 

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

май, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Картинг

X