Connect with us

Картинг

Kinetik Karts ще проведе предсезонни тестове на новите си електрически картинги

Главният тестов пилот на Кинетик Картс Павел Лефтеров също ще вземе участие в събитиетo

На 11.04 българската компания Кинетик Картс ще проведе предсезонни тестове на новите си електрически картинги само няколко месеца преди началото на първият български електрически картинг шампионат Kinetik E-Series.

Събитието ще се проведе на картинг пистата в град Кюстендил, чиято дълга парава и комбинации от завои я правят идеалното място, на което пилотите да тестват поведението и мощността на машините. Кинетик Картс ще осигурят екип от инженери и механици, участвали в разработката и производството на картингите, които ще са на пълно разположение на участниците в теста.

Главният тестов пилот на Кинетик Картс Павел Лефтеров също ще вземе участие в събитието. Той ще сподели своя опит в управлението на електрически картинги и ще дава обртна връзка на участниците, като по този начин те ще извлекат максимума от всяка сесия.

Всеки проявяващ желание да изпробва състезателните електрически картинги на Кинетик Картс, може да се запише за участие на сайта на Kinetik E-Series – www.kinetik-e.com срещу таксата от €250. При последвала регистрация за участие в шампионата, сумата ще бъде приспадната от таксата правоучастие.


За Кинетик Картс:

Кинетик Картс е български технологичен стартъп – дъщерна компания на Kinetik Automotive, основана през 2021 г., с основната идея да прилага и надгражда натрупаните опит и знания, за да ускори прехода към електрическо задвижване в моторните спортове. Към днешна дата Kinetik Karts разработват серия от електрически картинги, която ще бъде използвана по време на петте състезание на електрическия картинг шампионат Kinetik E-Series 2022. Картингите са с най-доброто съотношение на тегло/мощност сред другите в този клас, а също така имат и перфектен 50/50 баланс. В допълнение екипът на Kinetik е разработил уникална телеметрия, която отговаря на изискванията на електрическите състезания.

Малкият екип от млади и талантливи инженери на Кинетик Картс бързо успява да реализира идеите си от скици в работещи прототипи, благодарение на различни технологични решения. Наборът от технологии, с които екипът си служи включва 3D сканиране и принтиране, параметрично моделиране, самостоятелно разработена електроника и софтуер, виртуална (VR) и добавена реалност (AR) и други.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

май, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Картинг

X